Nogomet 14.10.2016. 09:52.

NK Mladost Komet Prelog

Na izbornoj sjednici Skupštine preloške Mladosti odabran novi predsjednik, Željko Sokač

NK Mladost Komet iz Preloga minulog je petka u GK Lovac održao redovnu izbornu sjednicu Skupštine na kojoj su prisustvovali članovi kluba, igrači prve momčadi, roditelji igrača mlađih kategorija te uzvanici među kojima je bio i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga Dejan Naranđa.

Prije početka skupštine povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske minutom šutnje odana počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i svim preminulim članovima NK-a Mladost Komet. Na početku Skupštine izabrano je i radno predsjedništvo u kojem su bili predsjednik Željko Sokač te članovi Juraj Balent i Željko Sokač dok je zapisničar bio Željko Belić.

Josip Zvonarek, predsjednik kluba, u govoru se osvrnuo na rad kluba u proteklih četiri godine te je naglasio:

Prije četiri godine kada smo smo ja i moja uprava preuzeli klub, bilo je teško, posebno financijski, a igrali smo i zahtjevnu Treću ligu. Nismo se dali, bila su to teška vremena za klub, ali izdržali smo. Zahvaljujući Gradu, krenulo se u renoviranje stadiona, a mi smo te dvije godine igrali u Draškovcu. Stadion je završen iako ima još puno posla. Vratili smo se u Prelog 2014. kada je osnovana i Međužupanijska liga Čakovec – Varaždin. Prve godine bili smo solidno treći, prošle godine četvrti, iako je malo nedostajalo da budemo drugi, ali smo pri samom vrhu.
Ponosan sam što smo uspjeli završiti monografiju 100 godina nogometa u Prelogu i obilježiti tu veliku obljetnicu. Ima nekih nedostataka, ali je to dobar temelj za buduće generacije.
Sve u svemu, protekle četiri godine, bilo mi je lijepo, ponekad je bilo prekrasno, a nekad je bilo i ne baš sjajno. Ali, hvala svima i, što drugo reći, nego, idemo dalje po nove pobjede
, rekao je Zvonarek te naglasio i zadovoljstvo uspješnim djelovanjem mlađih kategorija.

Novi i stari predsjednik kluba

Okupljenima se obratio i trener seniora Dušan Sraka dok je podneseno i izvješće o mlađim dobnim kategorijama, a koje djeluju pod imenom NK Mladost Komet: U-6, U-8, U-10, U-12, U-14 i ekipa djevojčica dok klub okuplja oko 120 nogometaša i nogometašica. Nakon što je dužnosti razriješeno dosadašnje vodstvo, odabran je novi predsjednik, Željko Sokač, koji je do sad u klubu obnašao dužnost tajnika.

U svom prvom obraćanju novi predsjednik prisutnima je naglasio da će klub nastaviti tamo gdje je njegov prethodnik stao a on će se potruditi da ga, digne, ako je moguće, stepenicu više. Izabran je i novi Izvršni odbor u kojem su Josip Zvonarek, Ivica Radiković, Željko Slaviček, Vlado Sever, Juraj Balent, Željko Baksa, Dražen Božek, Josip Mihalec, Mijo Hrešč, Antun Radiković, Velimir Kalšan, Željko Belić i Željko Posavec, dok je likvidator kluba Krešimir Glavina.

U Nadzornom odboru ostaju: Mato Kljajić, Krunoslav Bauer i Ljubomir Kolarek. Na kraju sjednice Skupštine priređen je i domjenak te je nastavljeno druženje svih prisutnih uz čašicu ugodnog razgovora.