Nogomet 08.12.2017. 22:41. Zadnja izmjena: 08.12.2017. 22:41.

Hotel Park

Na redovnoj Skupštini Međimurskog nogometnog saveza sve odluke prihvaćene jednoglasno

U čakovečkom Hotelu Park održana je redovna Skupština Međimurskog nogometnog saveza, ovaj puta s delegatima po novom ustroju. Sada broji 80 delegata koji imaju ukupno 238 glasova, u Skupštini su sada zastupljeni svi međimurski klubovi, a novim je delegatima verificiran mandat. Skupštini je prisustvovalo 66 delegata s 211 glasova, a sve su odluke donesene jednoglasno.

Ispred Hrvatskog nogometnog saveza Skupštini su prisustvovali član IO-a Stjepan Merkaš i Zorislav Srebrić, savjetnik predsjednika HNS-a Davora Šukera.

Delegati su jednoglasno usvojili odluku o imenovanju predsjednika i dopredsjednika MNS-a Mate Kljajića i Damira Dominića za zastupnika i njegovog zamjenika u Skupštini HNS-a, također i odluku o imenovanju Mate Kljajića kandidatom za člana IO-a HNS-a.

Jednoglasno je prihvaćen i prijedlog plana rada Međimurskog nogometnog saveza s financijskim pokazateljima (500.000 kuna prihodi i 480.000 kuna rashodi) za 2018. godinu. Upućen je poziv klubovima da do 15. prosinca prijave svoje učešće na tradicionalnom malonogometnom klupskom dvoranskom prvenstvu u dvorani NGC-a Aton, te raspravu oko moguće izmjene sustava natjecanja u Trećim hrvatskim ligama. Posebno je vođena rasprava u kojoj je skrenuta pažnja svim klubovima da u buduće obrate više pažnje liječničkim pregledima svojih igrača. Trenutno je aktivna i sportska inspekcija koja u klubovima pregledava dokumentaciju. Oko aktivnosti glede izbora predsjednika HNS-a na Skupštini nije bilo riječi, podršku sadašnjem predsjedniku Davoru Šukeru dali su članovi Izvršnog odbora MNS-a na sjednici 2. prosinca. Skupština je završena zajedničkim druženjem svih sudionika, podjelom kalendara i novogodišnjom čestitkom predsjednika Mate Kljajića.

Tijekom održavanja Skupštine ispred Hotela Park okupila se je nekolicina nezadovoljnih građana, poslali su delegatima svoj proglas i istakli parolu: „Međimurje želi čisti nogomet. Glas za Šukera je glas za mafiju“.