Nogomet 28.07.2016. 08:32. Zadnja izmjena: 28.07.2016. 08:43.

Međimurski nogometni savez

Na sjednici Izvršnog odbora MNS-a usvojena izvješća, nova sezona 21. kolovoza

Nova prvenstvena 2016/17. sezona u sve tri županijske nogometne lige počinje 21. kolovoza. To je odlučeno na posljednjoj sjednici Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza, čiji pak su članovi prije te odluke jednoglasno usvojili izvješća povjerenika za natjecanje i suđenje Igora Križarića i Željka Bacingera te disciplinskog suca svih županijskih liga, liga mladih i veteranskih liga Stjepana Perka za proteklu 2015/16.natjecateljsku sezonu. Iz tih izvješća izdvajamo najinteresantnije podatke.

U protekloj prvenstvenoj sezoni u seniorskim županijskim ligama odigrano je 426 utakmica (1 prekid), tijekom prvenstva od nastupa je odustala ekipa EKO Sv. Križ, a prvaci ŽNL-a: Sloga Čakovec (1.ŽNL), Hodošan i Sloga Štrigova (2.ŽNL) te dvije prvoplasirane ekipe 3. ŽNL-e, Podturen i Mladost Dekanovec plasirali su se u viši rang natjecanja. U veteranskim ligama odigrano je 129 utakmica, prvaci su veterani NK-a Omladinac Novo Selo Rok, a u ligama mladih gdje se je natjecalo 111 ekipa u 5 kategorija problem je bio mnogo odgođenih utakmica. Sve su međimurske momčadi igrale i kup natjecanje; pobjednici su na kraju bili seniori i juniori čakovečkog NK-a Međimurje.

Suci Zbora MNS-a (njih 104) uglavnom su dobro „odradili svoj posao“, problem je nedovoljan broj sudaca te neredovito dolaženje na plenarne sastanke. To do početka nove sezone treba pokušati što bezbolnije riješiti, a nove suce educirati i osposobiti putem seminara i ispita.

Što pak se tiče izvješća disciplinskog suca, u 1. ŽNL-i izrečeno je 444 opomena i 18 isključenja, u 2. ŽNL-i / A 344 opomena i 31 isključenje, u 2. ŽNL-i / B 422 opomene i 31 isključenje,u 3. ŽNL-i 177 opomena i 19 isključenja,a u Ligi veterana 82 opomene i 15 isključenja ....

Očekuje se da će izrečene kazne i svi izneseni podaci imati pozitivni utjecaj u novoj prvenstvenoj sezoni, da će biti manje isključenja i kazni, još bolje suđenje i da će natjecanje proći bez problema, naravno s još većim brojem gledatelja.