Nogomet 30.09.2016. 09:29. Zadnja izmjena: 30.09.2016. 09:41.

Osmina finala Kupa MNS-a

Nakon rezultata 1:1 u regularnom dijelu, NK Međimurje dobio Omladinac na penale

NOVO SELO ROK – Stadion Omladinca. Gledatelja: 250. Sudac. Patrik Kolarić (Strahoninec). Pomoćnici: Borut Križarić i Ivica Horvat. Delegat: Stjepan Perko. Strijelci: 0:1 Šimunić (3), 1:1 Mihalović (70). 11 metara: 0:1 Golik, 1:1 Skoliber, 1:2 Šimek, Toplek - Šafarić brani, 1:3 Hranilović, 2:3 Jurinec, 2:4 Kćira, Mihalović – Šafarić brani.

OMLADINAC: Križaić, Goričanec, Lukman,Toplek, Lesjak, Z. Varga, Mihalović,B. Varga, Skoliber, Vurginec, Jurinec. Trener: Denis Ratajec.

MEĐIMURJE: Šafarić, Šimunić, Kristić, Kćira, Branilović, Hranilović, Erić, Šimek, Golik, Ivanović (56. Pajić), Marcijuš. Trener: Mario Kovačević.

Nakon Murskog Središća i utakmice 1/16 finala Kupa MNS-a, slično je bilo i u Novom Selu Rok gdje su se Čakovčani ponovo provukli i slabom igrom tek nakon udaraca s 11 metara izborili nastup u 1/4 finalu međimurskog Kupa. Domaći su ti koji moraju žaliti za propuštenim, posebno se to odnosi na drugo poluvrijeme gdje su propustili dobitak.

Čakovčani su u 3. minuti postigli vodeći pogodak; Šimunić je s lijeve strane centrirao, a lopta je iznenadila Križaića i na iznenađenje svih završila u mreži. Iza toga u 16. minuti Ivanović je pogodio prečku, najbolji pojedinac susreta gostujući vratar Šafarić je po prvi put spašavao, dvije minute iza toga Skoliber nije dobro završio izglednu akciju.

Hranilović je u 36. minuti iz povoljne pozicije pucao kraj domaćeg gola, a u 2. poluvremenu domaći su igrali bolje i borbenije. Već u 51. minuti dva je puta u stopostotnoj prilici bio Mihalović, oba puta odlično je intervenirao Šafarić, baš kao i u 59. minuti kada je u prilici bio Skoliber. Priliku za vodstvo 2:0 propustio je u 68. minuti realizirati Marcijuš, na suprotnoj strani u 70. minuti nakon odlične akcije i dodavanja Skolibera Mihalović je efektnim udarcem glavom poravnao rezultat.

Do kraja regularnog dijela susreta u prilici postići pogotke bili su kod domaćih Vugrinec, a gostiju Pajić. O pobjedniku su tako odlučivali udarci s 11 metara, tu su Čakovčani bili pribraniji i sigurniji, opet se istaknuo Šafarić obranivši udarce iskusnim Topleku i Mihaloviću.

U ostalim susretima iznenađuju porazi čakovečke Sloge u Macincu, Spartaka u Maloj Subotici od ČSK-a nakon izvođenja udaraca s 11 metara, to vrijedi i za poraz Poleta kao domaćina u Pribislavcu od Dinama Palovec. Nedelišće je teškom mukom s igračem više svladalo BSK, a sigurne pobjede bilježe Sloboda Slakovec s NK-om Trnava Goričan i pomalo iznenađujuće Sokol u Vratišincu s NK-om Mladost Palinovec.

Kompletni rezultati 1/8 finala: Nedelišće – BSK 2:1, Spartak – ČSK 2:2 – 2:4, Sokol – Mladost 2:0, Centrometal – Sloga 2:1, Sloboda – Trnava 4:0, Polet – Dinamo 0:0 – 6:7, Omladinac – Međimurje 1:1 – 2:4, utakmica Mladost – Međimurec igra se 5. listopada u16 sati.

Parovi ¼ finala (domaćini će se odrediti ždrijebom): Nedelišće – ČSK, Sokol – pobjednik susreta Mladost - Međimurec, Centrometal – Sloboda i Dinamo – Međimurje.