Nogomet 24.11.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:50.

Nedelišće pobjedom osvojilo jesenski naslov prvaka

SLOBODA/S   1

NEDELIŠĆE    2

 

SLAKOVEC Igralište NK Sloboda. Gledatelja 500. Sudac: Nikola Jelić (Ribić Breg). Pomoćnici: Pintarić i Hantak.

STRIJELCI: 0:1 Međumurac (9), 0:2 Egri (11), 1:2 Goricaj (51).

 SLOBODA/S: Tkalčec, Posavec (od 79. Podvez), Grabar, Kukovec, Cvetković, Katanec, Srnec, Goricaj, Baksa, P. Hergotić, Petek (od 61. K. Hergotić). Trener: Stjepan Petek.

 NEDELIŠĆE: Trstenjak, M. Pintarić (od 84. Marčec), N. Pintarić, Vručina, Kosir, Egri (od 70. Viziger), Topolnjak, Nježić, Mesarić, Međumurac (od 90. T. Pintarić), Vuk. TRENER: Damir Maretić.

 

Derbi kola odigran u prekrasnoj atmosferi u kojoj se okupilo preko 500 gledatelja donio po teškom blatnjavom terenu borbenu i neizvjesnu utakmicu u kojoj je zaslužena pobjeda pripala Nedelišću. Već u 9. minuti Egri šalje povratnu loptu prema Međumurcu koji preciznim udarcem postiže pogodak za 0:1. Još se slavlje gostiju nije stišalo samo dvije minute kasnije  Egri  postiže pogodak za 0:2. Domaćin je pokušavao doći do pogotka imao je neke prilike ali na odmor se otišlo sa vodstvom gostiju od 0:2. U 37. minuti sudac je isključio domaćeg trenera Stjepana Peteka zbog učestalog prigovaranja. U nastavku domaćin je krenuo puno angažiranije  i odlučnije te je u 50. minuti  Hergotić odlično puca gostujući vratar Trstenjak brani loptu koja se odbija u stativu i odlazi u korner. Udarac iz kuta izvodi Hergotić lopta dolazi do  Goricaja koji preciznim udarcem postiže pogodak za 1:2. 

Domaćin kreće još odlučnije pokušava iz prekida i poluprilika doći do poravnanja ali ne uspijeva dok Nedelišćeprijeti  preko brzih akcija preko Vizingera ali rezultat se ne mijenja te su gosti na kraju pjesmom proslavili pobjedu koja im je donijela kolo prije kraja i jesenski naslov prvaka.

Izvor: 3109