Nogomet 15.03.2018. 21:14. Zadnja izmjena: 15.03.2018. 21:19.

Aktivni golman

Ni u sedmom desetljeću života Dragutin Borko ne da se s gola

Na nedavnom  dvoranskom veteranskom prvenstvu Hrvatske u Rovinju najstariji nogometaš bio je Dragutin Borko (66), vratar veteranske ekipe iz Nedelišća. Popularni Dragec zaštitni je znak veterana Nedelišća, osvajača tri uzastopne titule najbolje dvoranske veteranske ekipe Međimurja. Dragutin Borko punih je pedeset godina aktivan u nogometu, igrao je za seniore Nedelišća, Pobjede iz Gornjeg Hrašćana, a nakon umirovljenja ne propušta nijednu veteransku utakmicu. Za naš tjednik ponajprije govori o razlikama u nogometnoj igri nekada i danas: 

- Nekad se nogomet igrao iz ljubavi i zadovoljstva i nogometaš je bio izuzetno cijenjen u svojem mjestu, posebno kod djevojaka. Za klub su igrali uglavnom mladići iz mjesta te je rivalitet bio izuzetno veliki posebno sa susjednim klubovima. Danas je to nešto sasvim drugo, igra se zbog novca i sve se gleda kroz prizmu novca. Ali što je tu je, danas su moderna vremena.

• Koja vam je utakmica ostala posebno u sjećanju?
- Ona 1974. godine kada smo igrali  za prvo mjesto u ligi. U jednom trenutku glavom sam udario u vratnicu i počeo obilno krvariti. Ali nisam niti pomišljao da ne igram dalje. Omotali su mi glavu, stavili kapu te sam utakmicu branio do kraja i na veliku radost završila je našom pobjedom. Nakon utakmice otišao sam u bolnicu gdje sam zaradio pet šavova.

• Kako ćete još dugo biti među vratnicama?
- Dokle god me zdravlje posluži, jer nogomet  mi je duboko u srcu...