Nogomet 06.01.2017. 10:48.

Predstavljamo jesenske prvake

NK Dinamo Domašinec: zadržati vodeću poziciju i ući u višu ligu

Nakon završetka jesenskog dijela prvenstva 1. međimurske lige i odigranih 15. prvenstvenih utakmica, nogometaši Dinama iz Domašinca doista su ugodno iznenadili sve prijatelje kluba osvajanjem jesenskog naslova prvaka. Prvo mjesto na tablici, iznimna efikasnost s najboljim strijelcem lige (Krznar - 25 pogodaka), najmanje primljenih pogodaka (odličan vratar Prekupec), samo su neki od pokazatelja da je Dinamo igrao najbolje.

Dinamu nitko ne može osporiti stručno vođenje (trener Jukić se stalno usavršava, a da je mlad i izuzetno kvalitetan trener potvrđuje činjenica da je svugdje gdje je vodio klubove imao odličnih rezultata), dobar i čvrst igrački kadar (mnogo mladih igrača), ali i podjednako dobru logistiku što je, kada se sve zbroji rezultiralo vodećom pozicijom na kraju prvog dijela prvenstva.

Sadašnji predsjednik kluba Josip Đurkin dugo je u nogometnim vodama i konstanta je koja traje. Kažu da se za njega uspjeh lijepi, prije svega što se ne utapa u samozadovoljstvu, a redom, radom i disciplinom tjera na isto razmišljanje suradnike oko sebe. U razgovoru nam je rekao:

Klub je prošle sezone praktički strahovao do zadnjeg kola za svoj prvoligaški status, te smo čvrsto odlučili da nam se to više nikad ne smije dogoditi. Stoga smo odmah po završetku prvenstva krenuli kako bismo osnažili ekipu dok smo za novog trenera postavili Jukića što se je ispostavilo kao pun pogodak. Polusezona nam je bila izuzetno teška vjerovali smo u našu ekipu koja nam je vjerovanje u nju vratila na najbolji mogući jesenskim naslovom.

Posebno bih pohvalio uz trenera Jukića i našu prvu «violinu» Krznara koji je postigao 25 pogodaka te sve ostale igrače koji su najzaslužniji za naslov jeseni, a to su: Tomislav Trstenjak, Jurica Bihar, Sandro Herman, Filip Petak, David Kovač, Benjamin Dominić, Martin Tisaj, Ivan Prekupec, Fabijan Godina, Matija Marković, Filip Petak, Vedran Baranašić, Mario Kranjec, Marko Jakšić, Ivan Krznar, Bruno Novak, Antonio Novak, Nikola Tomašek.

Bilo je tu dosta ozljeda, od našeg kapetana Trstenjaka - Tute, koji je van terena osam kola, pa do odlaska Tomašeka u inozemstvo zbog posla. Za ovaj lijep uspjeh nisu zaslužni pojedinci, nego kolektiv, od prvog do zadnjeg igrača, gdje imamo dosta mladih kojima je ovo bila prva seniorska sezona a već su odigrali velik dio utakmica.

Što i kako dalje? U proljetnom djelu planiramo dovesti par igrača na pozicije onih koji ne mogu zbog ozljede ili su otišli (Tomašek), i dati dalje prostora našim mladim igračima. Sigurno da nam je želja ostati na prvom mjestu a onda ići u viši rang natjecanja.

Za kraj?

Na kraju bih posebno naglasio da uz odlične rezultate seniora veliku pozornost poklanjamo i mlađim uzrasnim kategorijama koja su nam budućnost kluba. Tako naša nogometna škola Dinamo Domašinec koja se natječe u kvalitetnoj ligi sa pet selekcija, gdje se radi sa mladima odlično i sa kvalitetnim trenerima, u suradnji sa nogometnom školom Zelenko, NK Mladost Dekanovec i NK Borac Turčišće.

Zato i trebamo bolje uvjete u klubu, pa je u planu izgradnja novih klupskih prostorija, saniranje terena i još mnogo toga. Mi se nadamo da ćemo to i ostvariti uz pomoć naših sponzora a tu bih posebno spomenuo i pohvalio Zvonimira Ovčara koji nam najviše pomaže, bez kojeg sve to ne bi zaživjelo i koji je uvijek tu uz nas u svakom pogledu.

Zahvaljujem svim našim sponzorima, navijačima, posebno mojim suradnicima odnosno članovima uprave, a to su Darko Erić (dopredsjednik), Nino Erić (sportski direktor), Zlatko Mihalec (tajnik), Kristijan Vargek (blagajnik) te Petar Jančec, Ivan Feliks, Josip Bočkaj, Josip Tot, Antun Malović, Milan Jambrošić, Marijan Trstenjak, Dražen Tot i Đuro Brez, te svima koji su na bilo koji način doprinijeli u radu nogometnog kluba NK-a Dinamo i Nogometne škole Dinamo Domašinec.

Na kraju bih iskoristio priliku da svim ljudima dobre volje poželim sretnu i uspješnu 2017. godinu.