Nogomet 24.03.2017. 09:17. Zadnja izmjena: 24.03.2017. 09:19.

Iz Međimurskog nogometnog saveza

NK Dinamo Žiškovec odustao od daljnjeg natjecanja

U Prelogu je održana 18. sjednica Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza (predsjedao Mato Kljajić), prije nego su donijeti odgovarajući zaključci o svakoj točci dnevnog reda vođena je široka i detaljna rasprava. Prihvaćeno je financijsko izvješće o organizaciji 2. dvoranskog klupskog prvenstva u malom nogometu, posebno je pohvaljena suradnja s odličnim suorganizatorom prvenstva NGC-om ATON Nedelišće u čijoj se je sportskoj dvorani pred velikim brojem gledatelja prvenstvo održalo. Prihodovano je 40.900 kuna, a rashodi su bili 43.445 kuna. Članovi IO-a prihvatili su i prijedlog završnog računa MNS-a za 2016. godinu s prihodima od 589.385,30 kuna i rashodima od 553.901,49 kuna, konačna odluka o usvajanju završnog računa donijet će se na sjednici izvještajne Skupštine MNS-a. Koja će se održati u utorak, 4. travnja u 19 sati u čakovečkom Hotelu Park.

S žaljenjem je primljena informacija da je NK Dinamo Žiškovec odustao od daljnjeg natjecanja, razlog je nedovoljan broj igrača. Upravo zbog toga i sličnih slučajeva iz MNS-a će u HNS-a uputiti prijedlog da se donesu odgovarajuće promjene glede zimskog prijelaznog roka. Spominjemo i prijedlog člana IO-a Alojzija Sobočanca da se nogometni djelatnici založe i više angažiraju u zajednici s odgovornima Grada Čakovca, Međimurske županije i gospodarstvenima da Međimurje konačno dobije toliko željenog drugoligaša. Podržana je i odluka Udruge trenera da njihovi članovi kontroliraju na utakmicama županijskih liga vode li utakmice licencirani treneri ili pak dolazi do „posuđivanja trenerskih licenca“ nestručnim osobama. Ako se takvi slučajevi otkriju, najoštrije će se sankcionirati.

Kako je sjednici je bio prisutan i povjerenik za suđenje Međužupanijske lige Čakovec - Varaždin Željko Franić, na licu mjesta bile su razjašnjene sve nejasnoće oko delegiranja sudaca za Međužupanijsku ligu i, u ovom konkretnom slučaju, oko bolje i učinkovitije suradnje s povjerenikom za suđenje Međimurskih liga Mijom Horvatom.  Razgovaralo se i o suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom i o još nizu aktualnih pitanja, najvažnija smo spomenuli.