Nogomet 04.01.2020. 08:57. Zadnja izmjena: 04.01.2020. 08:58.

Predstavljamo prvake

NK DRAŠKOVEC: Mlada i odlična ekipa osvojila laskavu titulu jeseni

U 2. Međimurskoj ligi skupina «A» jesenski naslov prvaka potpuno zasluženo osvojili su nogometaši NK Draškovca. Oni su kroz 14 odigranih utakmica ostvarili 11 pobjeda 2 neriješena rezultata dok su doživjeli tek jedan poraz. Postigli su najviše 48 pogodaka u ligi primili najmanje 9 što im je donijelo 35 osvojena boda ili 2 više od drugoplasiranim Jadranom iz Štefanca. Kroz jesenski dio prvenstva boje kluba branili su nogometaši; Josip Vadas, Denis Bermanec, Matija i Marsel Radiković, Antonio i Fran Balent, Luka Repalust, Filip Fleten, Admir Vuk, Antonio Kemec, Kristijan i Dominik Lipić, Hrvoje Kavran, Tino Hladnik, Nenad Varga, Luka Slaviček. Kroz jesenski dio prvenstva najviše pogodaka postigao je Tino Hladnik - 14 pogodaka. Najviše zasluge uz igrače pripadaju treneru Branku Lipiću, odličnom treneru koji od kako je preuzeo ekipu s njom je iz treće ušao u drugu Međimursku ligu da bi eto ove polusezone, nakon ne baš sjajnog starta, ostvarili devet uzastopnih pobjeda i osvojili laskavu titulu jeseni.

Uprava kluba preuzela je klub 2017. godine kada je bio u poslijednjoj odnosno 3. Međimurskoj ligi da bi ga u kratkom vremenu konsolidirala za trenera postavila Branka Lipića što je bio pun pogodak. Od tada počinje uzlet kluba te osvajanje naslova prvaka 3. Međimurske lige da bi prve sezone u drugoj ligi zauzeo klub 5. mjesto. Prije početka prvenstva NK Draškovec je pojačalo nekoliko kvalitetnih igrača što je na kraju donijelo ovaj lijep uspjeh.

Uprava kluba zaslužuje velike pohvale jer su omogućili igračima odlične uvjete za rad. Predsjednik kluba je Josip Kobal dok su članovi Denis Lončarić, Miljenko i Vladimir Vadas, Dario Kovač, Alen Baranašić, Darko Hižman, Zvonko Varga, Zdravko Mikec, Dejan Repalust, Ivan i Stjepan Kavran. Također treba spomenuti Grad Prelog, MO Draškovec-Hemuševec, sponzore koji im pomažu u radu, te navijače koji ih u velikom broju prate na svim utakmicama. U planu je odraditi kvalitetne zimske pripreme te nastaviti sa odličnim igrama i na proljeće te zadržati vodeću poziciju na prvenstvenoj ljestvici i osvojiti naslov prvaka lige.