Nogomet 31.07.2018. 10:38. Zadnja izmjena: 31.07.2018. 10:40.

Dunjkovec/Pretetinec

NK Međimurec: Jubilarni 20. nogometni turnir mladih

Do početka 20. jubilarnog u ovom dijelu Europe najkvalitetnijeg i najpoznatijeg međunarodnog nogometnog turnira mlađih dobnih kategorija iz kalendara UEFA-e i HNS-a ostalo je još mjesec dana, a u Nogometnom klubu Međimurec (Dunjkovec/Pretetinec) najavljuju da će ovogodišnji biti bez premca - u organizaciji, kvaliteti i po broju učesnika. Prema riječima predsjednika kluba domaćina i organizatora Mišela Ganzera na turniru će nastupiti 16 ekipa iz 10 zemalja. Uz hrvatske klubove: Dinamo Zagreb, Hajduk Split, Varaždin, Osijek, Međimurje Čakovec i domaći Međimurec, tu su talijanski FC Crotone, poljska Legija iz Varšave, Crvena zvezda Beograd, makedonski Vardar iz Skopja, mađarski MTK iz Budimpešte, austrijski Sturm iz Graza, Maribor iz susjedne Slovenije, Oxala i Fita Select oba iz Tokija iz dalekog Japana.

- Ni u snu se nakon dva desetljeća nismo nadali da će ovaj turnir biti tako popularan i značajan na svjetskoj sceni. Rasli smo iz godine u godinu, svaki put imali sve više ekipa sudionica, a one su bile zadovoljne našim domaćinstvom i gostoprimstvom pa se redovito vraćaju, naglasio je i dodao da će se ove godine zbog nastupa 16 ekipa turnir umjesto dva održati tri dana. Osim na igralištu Međimurca igrati će se i na stadionu Trate u susjednom Nedelišću. Uz glavni turnir održat će se i turnir na mantinele na malonogometnom terenu kraj igrališta Međimurca, njega će organizirati Nogometna škola Međimurec / Sloboda, a namijenjen je nogometnim školama Međimurja i susjednih županija. Iz NK Međimurca već sada zahvaljuju velikom broju volontera bez kojih se ovako kompleksna organizacija ne bi mogla održati, ali i na podršci s svih strana.

- Moramo istaknuti velik angažman predsjednika MNS-a i člana IO-a HNS-a Mate Kljajića, međimurskog župana Matije Posavca i načelnika Općine Nedelišće Darka Danie, oni su ali i mnogi drugi pokrovitelji i donatori umnogome pomogli da iziđemo na kraj s svim organizacijskim izazovima i na tome im velika hvala. Na ovom turniru kroz sve ove godine zapažene role imali su brojni mladi nogometaši, među njima i oni koji su ovih dana branili boje Hrvatske na SP-u u Rusiji. Postalo je nepisano pravilo da ako igrač želi obući kockasti dres, prije toga mogao je odigrati važnu ulogu na turniru Međimurca u Dunjkovcu / Pretetincu, završio je mladi i ambiciozni predsjednik Mišel Ganzer.

Dvadeseti turnir "Međimurec u-13" igrat će se ove godine od 10. do 12. kolovoza na stadionima Međimurca i Nedelišća.