Nogomet 21.06.2018. 23:29. Zadnja izmjena: 21.06.2018. 23:29.

Konferencija

NK MEĐIMURJE ČAKOVEC U DRUGOJ LIGI: Zaslužili smo biti stabilni drugoligaš

Nakon zajedničkog druženja s igračima koji su trenutno na zasluženom odmoru, u novom drugoligašu čakovečkom Međimurju održali su konferenciju za novinare na kojoj su s predstavnicima medija razgovarali predsjednik, direktor i sportski direktor Marijan Uršanić, Stjepan Hamonajec i Miljenko Dovečer i kratko ih upoznali s trenutno najvažnijim aktivnostima kako bi se spremno dočekao početak nove prvenstvene drugoligaške sezone. Marijan Uršanić, predsjednik kluba i sigurno uz igrače i stručni stožer najzaslužniji  što će se u Međimurju u novoj sezoni gledati drugoligaški nogomet, Marijan Uršanić, rekao je:

- U klubu smo trenutno sve aktivnosti podredili konsolidaciji organizacijsko-financijskog stanja, okrećemo se nakon što smo konačno ostvarili cilj - plasman u 2. ligu, da tamo što duže i ostanemo i da ljubitelji sporta u Međimurju gledaju kvalitetni drugoligaški nogomet. Svih ovih godina bilo je teško, mnogo toga trebalo je riješiti, sada predstoji konsolidacija. Ovih smo dana mi iz uprave održali uspješan sastanak sa županom Matijom Posavcem i njegovim suradnicima koji su pokazali veliko razumijevanje za sve naše probleme i obećali konkretnu pomoć u realizaciji realnih planova. Slijedi isto tako nadam se uspješan sastanak s odgovornima u Gradu Čakovcu, a i odgovorni u Međimurskom nogometnom savezu na čelu s predsjednikom Matom Kljajićem također su nam obećali pomoći u nastojanjima da u Međimurju konačno imamo toliko željenog stabilnog drugoligaša. Slijede i „pojačanja“ u upravi, svi koji nam žele pomoći dobro su došli, sve se to radi, ponavljam, da budemo stabilni drugoligaš, da ne bude po onom "plasirali se u 2. ligu samo jedno ljeto".

Direktor Stjepan Hamonajec ima slična razmišljanja, posebno je spomenuo zasluge predsjednika Uršanića oko dobivanja licence za igranje u 2. ligi i najavio mjesec dana velikih organizacijskih aktivnosti koje su već u tijeku i posebno pohvalio suradnju sa Županijom i Međimurskim nogometnim savezom, uz nadu da će tako biti i s odgovornima u Gradu Čakovcu. Obećao je Hamonajec predstavnicima „sedme sile“ javiti sve klupske novosti u najkraćem roku, a također najavio da će sada biti lakše dogovarati suradnju s mladim igračima i sklapati s njima stipendijske ugovore, te da će se klub oslanjati uglavnom na igrače iz Međimurja i najbliže okolice, budući da upravo ovdje ima mnogo perspektivnih igrača željnih dokazivanja.

Sportski direktor Miljenko Dovečer potvrdio je da su status drugoligaša stekli prvenstveno vrlo dobrim igrama u drugom dijelu prvenstva. - Nadoknadili smo sve propuste iz prvog dijela, sve to prvenstveno zaslugom igrača i dobrom logističkom potporom uprave. Porazgovarali smo sa svakim igračem posebno, za sada svi najavljuju svoj ostanak u klubu, razgovara se i s nekoliko potencijalnih pojačanja na pojedinim igračkim pozicijama. Pripreme za novu sezonu planiramo početi sredinom srpnja, prvenstvo počinje 25. kolovoza, a po svemu sudeći utakmice ćemo igrati petkom predvečer ili u noćnom terminu, zaključio je Dovečer.