Nogomet 07.12.2018. 09:34. Zadnja izmjena: 07.12.2018. 09:36.

Ukratko

NK MEĐIMURJE ČAKOVEC: Završetak (ne)uspješne polusezone

Nakon završetka jesenske polusezone u nogometnom klubu Međimurje Čakovec održana je konferenciju za novinare na kojoj su najodgovorniji iz kluba – predsjednik Marijan Uršanić, direktor Stjepan Hamonajec, sportski direktor Miljenko Dovečer i trener Matija Kristić upoznali prisutne s najaktualnijim pitanjima u dosadašnjem dijelu prvenstva te onome što slijedi u prvenstvenoj pauzi do početka proljetnog dijela prvenstva.

  • Predsjednik kluba Marijan Uršanić smatra da su uglavnom ostvarili sve zacrtano, iako su nakon odličnog starta pali u seriju loših rezultata što je rezultiralo trenutnim stanjem na tablici. Međutim, ne sumnja da će u proljetnom dijelu prvenstva ostvariti cilj, a to je ostanak u 2. ligi. Za to im je, napomenuo je, ipak potrebna i pomoć odgovornih u Županiji i Gradu Čakovcu.
  • Trener Matija Kristić naznačio je kao najveći problem nedovoljnu širinu igračkog kadra, što je i vidljivo iz činjenice da su nakon ozljeda standardnih prvotimaca i kartona uslijedili lošiji rezultati. Smatra da 11. mjesto nije ogledalo kvalitete kluba te da se već radi na dovođenju pojačanja, o kojima nije htio detaljno prije početka priprema.
  • Sportski direktor Miljenko Dovečer tvrdi da se moglo bolje, ali i on navodi objektivne okolnosti koje su utjecale na plasman te da će u drugom dijelu prvenstva s jačim i kvalitetnijim sastavom biti još bolje te da će sigurno osigurati drugoligaški status.
  • Direktor kluba Stjepan Hamonajec pohvalio je predsjednika Uršanića za njegov veliki angažman u djelovanju kluba, čestitao igračima i treneru, a založio se da i dalje u momčadi igraju igrači iz Međimurja i okolice.

Svi su sugovornici posebno istaknuli podatak da su se na tribine SRC-a Mladosti konačno vratili gledatelji, očito željni dobrog nogometa, te da je dobar potez kluba da se utakmice igraju u večernjem terminu.