Nogomet 10.07.2016. 13:05.

Druga županijska nogometna liga

NK Mladost iz Dekanovca postaje drugoligaš nakon niza godina

Nakon niza godina u kojima su igrali u najnižoj međimurskoj ligi, u minulom prvenstvu u sklopu 3. županijske lige nogometaši NK-a Mladost iz Dekanovca pružili su vrlo dobre rezultate koji su im donijeli drugo mjesto te ulazak u viši rang natjecanja. Posao je započeo Ivan Novak da bi ga u nastavku prvenstva naslijedio Tomica Blažon, mlad i odličan trener koji je uspio ostvariti cilj uprave kluba i odvesti ekipu u viši rang natjecanja.

Kroz prvenstvo boje kluba branili su igrači; Tihomir Kolarić (kap), Josip Ciceli, Ivan Feldi, Bojan Stanković, Tomislav Čeh, Dejan Kovačić, Stjepan Horvat, Vladimir Pintarić, Matija Horvat, Stevica Bobičanec, Dragutin Drk, Mihael Fažan, Ante Ciceli, Matija Majerić, Ivan Hlišć, Jurica Špilek, Jurica Žerjav, Dominik Kos, Vedran Lesinger, Dario Majerić, Nino Drvoderić, Želimir Betovich, Neven Strnišćak i Klaudijo Špilek.

Najbolji strijelac kluba je Tihomir Kolarić koji je postigao 16 pogodaka. Slijede Vladimir Pintarić sa 15, Matija Horvat sa 14 itd. Uprava kluba također funkcionira više nego odlično. Predsjednik kluba je Stjepan Pintarić koji je klub prihvatio kad je bio u izuzetnoj lošoj situaciji, ali ga je uspio konsolidirati, podići i uvesti na veliko zadovoljstvo navijača u viši rang natjecanja gdje po tradiciji i pripada.

Dopredsjednici su Stjepan Žerjav i Dražen Mesarek, tajnik Josip Pintarić, blagajnik Renato Ciceli pri čemu također treba spomenuti i fizioterapeuta Slavka Tomašeka te domara Antuna Zorčeca. Za klub nema ljetne stanke, slijedi malonogometni ulični turnir pa memorijal Kristijan Zorčec Kiki a i radi se na pojačanjima jer se želi u višem rangu takmičenja biti u zlatnoj sredini.

Klub odlično surađuje s ostalim udrugama u mjestu, a posebno zahvaljuje Općini Dekanovec, sponzorima te navijačima koji prate klub na svim utakmicama.