Nogomet 08.01.2017. 12:31.

Međužupanijska liga Čakovec - Varaždin

NK Nedelišće jesenski dio prvenstva završio na 4. mjestu, pokušat će obraniti naslov prvaka

Branitelj naslova prvaka NK Nedelišće jesenski dio prvenstva Međužupanijske lige Čakovec - Varaždin završio je na 4. mjestu sa pet bodova zaostatka za vodećim NK-om Polet. Tijekom polusezone za klub su nastupila 22 igrača (8 mlađih od 21 godine) s prosjekom starosti od 26,8 godina te su najstarija momčad u MŽNL Čakovec - Varaždin (prosjek lige iznosi 25,2). U 15 odigranih utakmica ostvareno je devet pobjeda, pet poraza, i jedan neodlučeni ishod. Osvojeno je 28 bodova uz gol - razliku 33:22 (3. najbolji napad i 5. obrana lige).

Sezonu su započeli minimalnom domaćom pobjedom u općinskom derbiju protiv Pušćina, ali zaključno sa 6. kolom imali su tek šest osvojenih bodova. Uslijedio je sjajan niz od pet uzastopnih pobjeda (18:5) u golovima), protiv Rudara te je u Nedelišću u općinskom derbiju pobijeđena Sloboda i Plitvica protiv koje je postignuto čak osam pogodaka, dok su u gostima svladane Sloga (dotad bez poraza) i Podravina. Pobjedonosni niz je prekinuo odlični Polet u derbiju 12. kola nanijevši Nedelišću neugodan domaći poraz. U završnici se očekivalo svih devet bodova, ali je ostvareno samo sedam (sa Zadrugarom je odigrano 2:2) dok je u zamijenjenom domaćinstvu pobijeđen Novi Marof 1:0.

Na svih 15 utakmica nastupili su Nikola Branilović i Goran Međumurac, a samo jednu propustio je Manuel Marčec, i to zbog žutih kartona. Od tri vratara najviše je branio Karlo Kocijan. Među našim igračima ove sezone nema jednog koji bi odskakao od ostalih na listi strijelaca, po šest pogodaka postigli su Dejan Slunjski i Marčec, a pet novopridošli Brazilac Ericson Gonsalves Almeida Ribas u samo osam utakmica. Opomene i isključenja smjestila su klub gotovo na dno fair - play tablice, po četiri žutih zaradili su Slunjski i Nino Pintarić, koji ima i dva isključenja, dok jedno ima Danijel Mesarić.

Bez većih poteškoća osigurano je proljeće u Kupu Međimurja, u šesnaestini finala u Donjem Hrašćanu je s 5:2 svladan tamošnji Borac, dok je u osmini finala u relativnoj neizvjesnoj utakmici BSK iz Belice u Nedelišću poražen s 2:1. U četvrtfinalu će protivnik biti ČSK iz Čehovca, na ždrijebu je izvučeno gostovanje, a utakmica će se vjerojatno igrati 26. veljače. Proljetni dio MŽNL započinje tjedan dana kasnije, 4. / 5. ožujka odigravanjem utakmica 16. kola i utakmicu u susjednim Pušćinama. U razgovoru predsjednik kluba Ivica Mihalić nam je rekao:

Polusezonu bih ocijenio zadovoljavajućom mada smo mogli osvojiti više bodova da nismo, u nekoliko utakmica protiv protivnika koji su trenutno slabiji plasirani od nas, neočekivano posrnuli. Ipak, bodovna razlika za vodećim NK-om Polet nije velika te će nastavak prvenstva biti zasigurno zanimljiv i neizvjestan.

Kako će situacija izgledati na proljeće?

U proljetni dio prvenstva uči ćemo bez većih igračkih promjena dok ćemo postojeći igrački kadar pokušati zadržati, a dat ćemo priliku i mladim igračima kako bi uz iskusne igrački sazrijeli. Jesenski prvak Polet koji je izuzetno motiviran i dobro organizacijski posložen najveći je favorit da osvoji naslov prvaka lige, ali mi ćemo dati sve od sebe ne bismo li obranili titulu prvaka lige.

Na kraju zahvaljujem svima koji su nam na bilo koji način pomogli u minuloj godini, posebno Općini Nedelišće.