Nogomet 05.07.2019. 06:42. Zadnja izmjena: 05.07.2019. 06:42.

Najbolji!

NK Polet iz Svetog Martina na Muri: Treći put za redom osvojili naslov prvaka lige!

Završila je još jedna nogometna sezona koja će zlatnim slovima biti upisana u povijest NK-a Polet iz Svetog Martina na Muri. Naime, već treći put uzastopce Polet je osvojio naslov najbolje momčadi u 4. nogometnoj ligi Čakovec – Varaždin.

Nakon što je kapetan Nikola Barat, poslije posljednje prvenstvene utakmice dignuo pehar namijenjen najboljoj ekipi, završilo je impresivno trogodišnje razdoblje kluba u kojem su postignuti uspjesi kojima se malo koja nogometna sredina može uspoređivati. Ovu sezonu Polet je završio s velikih 12 bodova prednosti pred drugoplasiranim Varteksom, iako je na kraju jesenske polusezone zaostajao 6 bodova za njim. Polet je imao najbolji napad i obranu lige te je bio najgledanija momčadi lige. Prvih deset kola jesenskog dijela prvenstva momčad je vodio trener Stevica Žganec, a nakon njega 'kormilo' preuzima Mario Kovačević koji je u 20 kola ostvario impresivnih 18 pobjeda i samo 2 neriješena rezultata, bez izgubljene utakmice. Ti podaci dovoljno govore o dominantnosti u ligi, međutim, tijekom čitavog prvenstva bilo je sve samo ne lako doći do nove titule. Igrači Poleta ostvarili su vrlo dobar rezultat i u međimurskom Kupu, gdje ih je u polufinalu zaustavio drugoligaš Međimurje. Ovim uspjesima, valja pridodati i činjenicu da je Polet već treću godinu za redom prvak klupskog malonogometnog prvenstva Međimurja na mantinele, na kojem u te tri godine nisu izgubili niti jednu utakmicu.

U protekloj sezoni za NK Polet igrali su kapetan Nikola Barat, Mihajel Karlovčec, Marko Sakač, Dominik Filipović, Mario Kovač, Dejan Mezga, Erik Hozjan, Nikola Ferlin, Ivan Rožman, Valentin Cvetković, Petar Horvat, Tomislav Medved, Damir Čurin, Alen Herceg, Dino Jambres, Mišel Horvat, Mario Turk, Dražen Mlinarić, Andrej Goričanec, Marko Šarić, Karlo Karlovčec, treneri Stevica Žganec I Mario Kovačević. Posebno treba  istaknuti predsjednika Miroslava Novinščaka koji se svakodnevno neumorno trudi da klub raste i jedan je od najzaslužnijih za ovako velike uspjehe kluba. Također treba spomenuti i vjerne navijače, koji Polet u velikom broju prate kod kuće ali i na gostovanjima. Od sljedeće će sezone Polet igrati na travnjacima 3. Hrvatske nogometne lige-sjever te će sigurno i tamo imati zapaženu ulogu i s ponosom promovirati Sveti Martin na Muri i Međimurje.