Nogomet 27.12.2016. 07:25. Zadnja izmjena: 27.12.2016. 07:44.

Predstavljamo jesenske prvake

NK Polet Sveti Martin na Muri: Zadržati vodeću poziciju do kraja prvenstva

U izuzetno zanimljivoj i neizvjesnoj završnici prvoga dijela prvenstva Međužupanijske lige Čakovec-Varaždin jesenski naslov prvaka osvojili su nogometaši «Poleta» iz Svetog Martina na Muri. Oni su kroz 15 odigranih utakmica ostvarili 10 pobjeda, 3 neriješena rezultata i dva poraza uz gol razliku 38:12 što im je donijelo 33 boda i laskavu titulu jesenskog prvaka lige. U razgovoru, mlad i izuzetno perspektivan predsjednik kluba Miroslav Novinščak koji je i vlasnik Promminga, najvećeg sponzora kluba, odgovorio nam je na nekoliko pitanja.

  • Je li prvo mjesto iznenađenje ili je očekivano?

Klub je od dolaska nove Uprave na čelo kluba pred godinu dana napravio značajne iskorake na svim planovima, pa tako i unatrag godinu dana znatno pojačao seniorsku momčad (Jambres, Šoštarić, Goričanec, Žganec, Bobičanec, Čurin, Herceg). To je u kombinaciji s već postojećom kvalitetom u momčadi (Barat, Cvetković, Turk...) i vrlo perspektivnim mladim igračima (Vinko, Sakač, Zadravec, Vršić, Ferlin...) stvorilo jednu kvalitetnu i kompaktnu momčad, željnu rada i dokazivanja, a konačni plasman na tablici na kraju jesenskog dijela sezone je nagrada treneru, igračima, ali i Upravi na dobrom i složnom zajedničkom radu.

  • Izuzetno rano ste krenuli s pripremama za novu sezonu?

Pripreme seniorske momčadi počele su prilično rano, već 8.7.2016 (više od 6 tjedana prije početka prvenstva) i vjerojatno smo od svih klubova u ligi i najranije počeli s pripremama za nadolazeću sezonu. Zadatak koji si je Uprava zadala jest da prije početka priprema riješi igračku križaljku kako bi svi igrači mogli krenuti s pripremama od prvog treninga.

  • Da li su pripremne utakmice nagoviještale uspon ?

Pripreme za jesenski dio sezone 2016/2017. su bile odrađene vrlo kvalitetno s velikim postotkom odaziva igrača na treninge, a radu trenera Stevice Žganca i Zorana Šardija priključili smo i voditelja Centra zdravlja i ljepote Vitafit iz Murskog Središća, trenera Mihaela Premuša, koji je zadužen za kondicijsku pripremu igrača. Do 1. prvenstvenog kola odrađena su ukupno 23 treninga te je odigrano 5 prijateljskih i 2 kup utakmice.

  • Koliko je bilo naporna polusezona?

Možemo reći da je polusezona bila poprilično naporna jer smo vrlo rano počeli s pripremama. U razdoblju od 8.7.2016. kada smo počeli pa do posljednjeg
jesenskog kola koje je bilo na rasporedu 26.11.2016. seniorska ekipa je odradila ukupno 63 treninga, a ukoliko treninzima pribrojimo i utakmice, to je ukupno 86 aktivnosti u nepunih 5 mjeseci, i to je za jedan amaterski klub poprilična brojka. Međužupanijska liga Čakovec-Varaždin svake je sezone sve bolja i jača, i to nas zasigurno raduje, međutim od svih nas u klubu zahtijeva veći i bolji angažman želimo li ostvariti dobar plasman.

  • Koji su igrači podnijeli najveći teret prvenstva ?

Jedan od ključnih faktora u konačnom plasmanu na tablici je bila širina kvalitetnog igračkog kadra koja je omogućila treneru puno opcija u sastavljanju momčadi, ali isto tako mogućnost reagiranja i promjena tijekom samih utakmica. Nemalo puta su upravo igrači koji su ulazili u igru s klupe za pričuve bili ti koji su inicirali preokrete i podizali razinu igre. Slobodno možemo reći da su svi igrači koji su u kadru iznijeli određeni teret i dali značajan obol u konačnom uspjehu. Najviše minuta na terenu je proveo kapetan Barat, koji je ujedno i jedini igrač koji je u jesenskom dijelu sezone odigrao baš sve minute, dok ga po minutama u stopu prate Cvetković, Jambres, Sakač, Bobičanec, Herceg, Turk...

  • Koliko stručni rad, a on je evidentan, utječe na rezultate ?

Bez kvalitetnog, stručnog i kontinuiranog rada zasigurno nema dugoročnog uspjeha. Želja uprave prije godinu dana je bila da dovedemo mladog i kvalitetnog stručnjaka, koji je željan rada i dokazivanja i u treneru Žgancu smo upravo to dobili. Njegovom radu od ove sezone pridodali smo i trenera Zorana Šardija te Mihaela Premuša. O tome koliko je rad trenera kvalitetan najbolje govore rezultati, ali i postotak dolazaka igrača na treninge, a on je za svaku pohvalu.

  • Uloga mladih u momčadi?

Klub je vrlo rano shvatio da temelj dobrog i zdravog kuba mora biti kvalitetan rad s mladim kategorijama i NK Polet, ali lokalni klubovi koji su uključeni u školu
nogometa Sveti Martin počeli su ubirati plodove tog kvalitetnog rada. Sakač, Vinko, Zadravec, Vršić, Ferlin, Novak i ostali već sada su važan kotačić u uspjehu seniorske momčadi, ali isto tako i zalog da ne moramo brinuti za budućnost kluba. Ponekad u traženju instant uspjeha klubovi ne brinu previše o svojim mladim igračima, međutim dugoročno to zasigurno nije dobar put.

  • Planovi za proljeće ?

Smatramo da smo uspjeli posložiti jednu kvalitetnu ekipu koja je zajednički ,,kliknula" i želja nam je da svi igrači ostanu na okupu. Zasad nitko nije najavio odlazak iz kluba i ostanak svih igrača bilo bi nam najveće pojačanje. Smatramo da trenutni kadar s obzirom na kvalitetu i brojnost može zadržati trenutnu poziciju na tablici. Načelno smo već i dogovorili početak i plan priprema, kao i većinu pripremnih utakmica, a njegova realizacija u nekoj mjeri ovisit će i o vremenskim uvjetima. Sigurno je da ćemo zasukati rukave, dobro se pripremiti i spremni dočekati nove izazove.