Nogomet 22.06.2016. 10:30.

13 uzastopnih pobjeda

NK Sloga Čakovec prvak Prve županijske lige, ekspresno se vratili u viši rang!

U najkvalitetnijoj međimurskoj ligi naslov prvaka lige više nego zasluženo osvojila je ekipa NK-a "Sloga" iz Čakovca. Nakon što su ispali iz Međužupanijske lige Čakovec-Varaždin, Nogometni klub "Sloga" Čakovec u sezonu 2015/2016. krenuo je s ciljem osvajanja naslova u 1. međimurskoj nogometnoj ligi te ekspresnim povratkom.

U natjecateljsku sezonu seniorska je ekipa krenula pod vodstvom Zorana Kraljića. Prvi dio sezone završen je sa 12 pobjeda, 2 poraza i neriješenim rezultatom što je donijelo tek 3. mjesto na tablici te nakon 15 odigranih utakmica 4 boda zaostatka za vodećim NK-om "Trnava" Goričan. Tijekom zimske stanke ekipu je preuzeo voditelj Nogometne škole "Sloga" Čakovec Tihomir Blažeka.

Klub je napustio Nenad Orehovec, a kao pojačanja u klub su došli Renato Kolar i Marcel Novko. Kroz kvalitetne pripreme tijekom zime ekipa se konsolidirala, ispadanje iz četvrtfinala međimurskog kupa na jedanaesterce prije prvog kola nije uzdrmalo "Slogaše". U proljetni dio sezone krenuli su furiozno, zabilježili su 13 uzastopnih pobjeda i osigurali naslov prvaka 2 kola prije kraja prvenstva u direktnom okršaju u Goričanu protiv ekipe Trnave.

Pobjeda od 5:2 na gostovanju kod ekipe koja je bila jedini ozbiljni konkurent donijela je naslov. Nogometaši Sloge osvojili su 77 bodova, postigli su impresivnih 106 pogodaka, imaju najbolju obranu lige i najboljeg strijelca koji je protivničke mreže tresao 39 puta u 30 odigranih utakmica, a to je Ivan Fučko. Koliko je Sloga bila dominantna pokazuju i rezultati od 11:3, 9:0, 8:1, 6:0... Spomenimo da je Ivan Fučko u jednoj od tih visokih pobjeda postigao čak 7 pogodaka.

Kao i svake godine, tako i ove sezone ekipa je bila sastavljena većinom od "domaćih" igrača, odnosno onih koji su svoje prve nogometne korake upravo započeli na terenu Sloge u Pustakovcu.

Za NK "Sloga" u sezoni 2015/16. igrali su: Matija Mihalković, Antonio Vurušić, Pero Obadić, Stjepan Caban, Luka Zoka, Ivan Gyofi, Marcel Novko, Saša Kosalec, Deni Glad, Ivica Vugrinec, Renato Kolar, David Antonović, Mario Sečan, Filip Murković, Ivan Fučko, Ivan Malović, Mario Borko, Dino Ban, Karlo Koprivec, Adrijan Domjan, Jurica Bajzek, Nenad Orehovec, Filip Đuran i Vanja Šarić.

Uz dokaznu kvalitetu na terenu ne smijemo zaboraviti odgovorne iz uprave koji su na čelu sa predsjednikom Mariom Medvedom operativno pratili ovogodišnje prvake:

Igor Žerjav, Robert Carin, Vlado Balent, Petar Dunjko, Danijel Čalopek, Damir Šarić i uvijek vjerni navijači „slogaši“.

Igrači su na zasluženom odmoru, a predsjednik Medved sa upravom kluba aktivno slaže kockice za narednu sezonu koju će NK „Sloga“ igrati u MŽNL ČK-VŽ s ciljem kvalitetnog plasmana u gornji dio tablice.