Nogomet 05.09.2018. 07:29. Zadnja izmjena: 05.09.2018. 07:32.

Domašinec i Novakovec

NK Varaždin pobjednik 1. Memorijalnog međunarodnog nogometnog turnira Vlatko Marković

Škola nogometa Dinamo Domašinec-Zelenko Novakovec, u subotu i nedjelju, 25. i 26. kolovoza,  organizirala je 1. Memorijalni međunarodni nogometni turnir Vlatko Marković na kojem je nastupilo 8 ekipa-beogradska Crvena Zvezda, NK Varaždin, Slaven Belupo, GNK Dinamo Zagreb, Drava  Ptuj, Dinamo -Zelenko, Međimurje Čakovec i Polet Sveti Martin na Muri.  Nakon prvog dana razigravanja koje se odigravalo na igralištima u Domašincu i Novakovcu,  u nedjelju je u Domašincu odigrana završnica turnira. U polufinalnom ogledu Crvena zvezda je pobijedila Dinamo  rezultatom 3:0 i tako osvojila treće mjesto. U utakmici za prvo mjesto, NK Varaždin pobijedio je Slaven Belupo također sa 3:0. 

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Dino Bančić, igrač NK-a Varaždin kojem je prigodni poklon predao izvršni direktor škole nogometa Zvonimir Ovčar. Najbolji strijelac bio je također član pobjedničke ekipe kojemu je prigodni poklon predao sportski direktor škole Antun Krznar. Za najboljeg vratara proglašen je Stefan Marinković član Crvene zvezde kojemu će prigodan poklon biti poslan, jer su se igrači Crvene zvezde odmah nakon odigrane utakmice vratili u Srbiju. Pehare i medalje najboljim ekipama uručili su čelnici općina Podturen i Domašinec te Dragutin Katalenić, predsjednik organizacijskog odbora škole nogometa Dinamo/Zelenko, i Drago Naranđa, instruktor MNS-a. Na otvorenje turnira odazvali su se Darko Horvat-ministar gospodarstva RH, Međimurski župan Matija Posavec, općinski čelnici Podturna Dekanovca i Domašinca, te izaslanstvo HNS-a na čelu sa Zorislavom Srebrićem i predsjednik MNS-a i član izvršnog odbora HNS-a Mato Kljajić.

Konačni poredak

1. Varaždin, 2. Slaven Belupo, 3. Crvena zvezda, 4. GNK Dinamo, 5. Drava/Ptuj  6. Međimurje 7. Dinamo/Zelenko 8. Polet/SMNM.