Nogomet 23.10.2020. 15:22. Zadnja izmjena: 23.10.2020. 15:22.

Međimurski nogometni savez

Nogomet: Utakmice seniora mogu se održavati uz poštovanje pojačanih mjera

Temeljem Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Međimurske županije Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 22. listopada 2020, a koja stupa na snagu 24. listopada 2020. Međimurski nogometni savez donosi sljedeću odluku:

a.) do daljnjeg se odgađaju sve utakmice i treninzi mlađih dobnih kategorija (juniori, kadeti, mlađi kadeti, pioniri, limači…) koje se održavaju pod ingerencijom Međimurskog nogometnog saveza

b.) seniorske utakmice koje se održavaju pod ingerencijom Međimurskog nogometnog saveza mogu se igrati uz poštovanje dosadašnje preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sportska natjecanja na otvorenom od 13. lipnja 2020. te uz poštovanje sljedećih pojačanih mjera:

– ograničava se maksimalan broj gledatelja na 300

– organizator susreta (klub domaćin) mora voditi evidenciju svih sudionika utakmice (nogometaši, treneri, pomoćno osoblje, suci, delegati, predstavnici klubova), ali i svih gledatelja te ostalih osoba koje se za vrijeme utakmice nalaze u blizini terena i službenih prostorija. Evidencija mora sadržavati ime, prezime, adresu i kontakt telefonski broj. Evidencija se do daljnjega mora čuvati u arhivi organizatora susreta (kluba domaćina).

– organizator susreta (klub domaćin) svim sudionicima utakmice mora izmjeriti temperaturu (nogometaši, treneri, pomoćno osoblje, suci, delegati), a ako ona nekome prelazi 37,2 stupnjeva celzijevih toj osobi neće se dozvoliti sudjelovanje u susretu. 

– organizator susreta (klub domaćin) mora na svakih 50 gledatelja odrediti jednog covid redara koji će se brinuti za poštovanje svih preporuka. Covid redar mora biti jasno označen vidljivim obilježjem.

– organizator susreta (klub domaćin) mora na tribinama ili na ogradi oko igrališta vidljivo označiti udaljenost od 1,5 metara kako bi se gledatelji mogli držati preporučene distance.

– zabranjuje se okupljanje na šankovima uz klupske prostorije i nogometna igrališta. Dozvoljava se organizatoru susreta (klubu domaćinu) prodaja alkoholnih i bezalkoholnih pića samo za vrijeme susreta na način da konobari sa zaštitnim maskama i vidljivo označeni uzimaju narudžbe od gledatelja i donose piće na tribinama ili na ogradi oko igrališta. Poslije završetka susreta prodaja pića se ne dozvoljava. 

– nakon završetka susreta ne dozvoljava se zadržavanje gledatelja oko igrališta i u blizini službenih prostorija organizatora susreta (kluba domaćina).

– o provođenju pojačanih mjera poseban izvještaj će sastaviti delegat susreta koji će biti sastavni dio izvještaja o susretu. 

c.)  Odluka o eventualnoj odgodi seniorske/ih utakmice/a koje se održavaju pod ingerencijom Međimurskog nogometnog saveza donosit će se uoči odigravanja planiranog kola, a u skladu s epidemiološkom situacijom u Međimurju.