Nogomet 23.06.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

NOGOMET -ZAVRŠNICA PIONIRSKOG PRVENSTVA HRVATSKE

Mladi nogometaši – pioniri NK Međimurja Čakovec nisu uspjeli postići dobar plasman na završnici pionirskog prvenstva Hrvatske /pioniri rođeni 2000.godine i mlađi/koja je 4 dana igrana u Sesvetama. Tri poraza i neriješen ishod nije rezultat kojim se može biti zadovoljan. Prema riječima voditelja čakovečkog sastava Maria Šarića igra mladi Čakovčana bila je bolja nego to pokazuju rezultati, zakazali su u realizaciji, a bilo je i previše grešaka vratara što su protivnici obilno koristili.


Prvo su Čakovčani igrali s domaćinom NK Sesvetama, poraženi su 3:2, stigli su vodstvo domaćih 2:0 , imali više od igre i više prilika, primili su u zadnjim trenucima pogodak, nisu bili zadovoljni ni suđenjem, a prvi su pogodak primili greškom, vratara. Iza toga u drugom su susretu poraženi 2:0 od NK Adriatica, najjače ekipe turnira. Već na početku imali su 2 prilike za vodstvo, primili su oba pogotka nakon greški vratara, a i na toj utakmici bilo je nekoliko neiskorišteni prilika za bolji rezultat. S riječkim Zametom konačni je rezultat bio 1:1, mogli su međutim Čakovčani zabilježiti pobjedu s visokim omjerom, bilo je teško pobrojiti niz neiskorištenih prilika. U posljednjem su susretu poraženi 5:2 od NK Hypo limača, bila je to utakmica s velikim brojem prilika s obje strane Čakovčani svoje ponovo nisu iskoristili, unatoč početnom vodstvu, protivnici pak su svoje iskoristili i na kraju uvjerljivo pobijedili. 


Unatoč ne baš „blistavih“ rezultata mladi Čakovčani su od strane prisutnih stručnjaka dobili pohvale za igru i kvalitetu pojedinaca, nekoliko je klubova pokazalo zanimanje za najbolje iz redova čakovečkog sastava koji je pod vodstvom trenera Maria Šarića i Gorana Golika, te fizioterapeuta Bože Juračića nastupio u sljedećoj postavi: Mihalić, Đokić, Bašek, Sabol, Blagus, Ovčar, Mesarić, Bušnja, Dodlek, Dežđek, Pintarić, Bistrović, Ladić, Kolen ić, Horvat i Farkaš.

Izvor: 3139