Nogomet 08.06.2017. 23:29. Zadnja izmjena: 09.06.2017. 23:56.

Nogomet

Nogometaši Međimurja osvojili naslov pobjednika Kupa Međimurskog nogometnog saveza

MEĐIMURJE – NEDELIŠĆE 3:0 (3:0)

ČAKOVEC – Stadion Mladosti. Gledatelja: 200. Sudac: Edvin Zobec (Strahoninec). Pomoćnici: Ivica Horvat i Davor Šupljika. Četvrti sudac. Matija Filipić. Delegat: Željko Bacinger.Strijelci. 1:0 Oštrek (12), 2:0 Oštrek (21), 3:0 Erić (30).

MEĐIMURJE: Šafarić, Munivrana (46. Deglin), Pajić, Branilović, Režić, K. Težak, Erić (78.M. Težak), Oštrek (78. Pintarić), Mesarić (24. Sabol), Slunjski (82. Pintarić). Trener: Mario Kovačević.

NEDELIŠĆE: Kocijan, Levačić, Košir, Brlenić, Marčec, Almeida (46. Vibovec), Panić, Vizinger (84. Vrček), Mesarić, Međimorac (88. Cvetković), Lukavečki (80. Špicar). Trener. Nenad Marčec.

Nakon što su superiorno, po drugi puta osvojili naslov prvaka 3.HNL-e istok, Čakovčani su na isti način osvojili i naslov pobjednika Kupa Međimurskog nogometnog saveza. U drugom, uzvratnom susretu identičnim 3:0 rezultatom pobijedili su ekipu Nedelišća, a pitanje očekivanog pobjednika riješili su već u prvih 30 minuta. Na prvi se je pogodak čekalo samo 12 minuta, nakon idealnog dodavanja Munivrane, Oštrek je postigao vodeći pogodak, a devet minuta iza toga i drugi. Ovaj su puta u dobro uigranoj akciji sudjelovali Režić i Slunjski. Kreatori također dobre akcije za treći pogodak koji je postigao Erić bili su Slunjski i Oštrek. Prije odlaska na odmor priliku povećati rezultat imao je Munivrana, gosti u tom dijelu susreta bez prilike.

Mogao je međutim u 51.minuti Marčec smanjiti prednost Čakovčana, no Šafarić je dobrom intervencijom spriječio najgore. U 60. minuti dvije prilike Čakovčana koje nisu iskoristili Oštrek i Slunjski, a u 65. i 66. minuti Košir na suprotnoj strani također je dva puta bio neprecizan. Iza toga do kraja susreta i dalje dominacija domaćeg sastava, Deglin u 75. i Pintarić u 87. i 88. minuti nisu iskoristili prilike upisati se u strijelce i rezultat više nije mijenjao pa je predsjednik MNS-a Mato Kljajić odmah nakon završetka susreta podijelio medalje i pehare sudionicima finala koji su se kao predstavnici MNS-a plasirali u završnicu – predkolo Kupa Hrvatskog nogometnog saveza.

Tako su se nogometaši Međimurja na najbolji mogući način kao pobjednici međimurskog Kupa i prvaci 3.HNL-e istok „oprostili“ od izuzetno uspješne natjecateljske sezone, organizacijski dio iste još traje jer uprava još nije odustala od borbe oko dobivanja licence za 2. ligu gdje je Čakovčanima po igri i kvaliteti mjesto.