Nogomet 26.02.2019. 11:46. Zadnja izmjena: 26.02.2019. 11:46.

Druga liga

Nogometaši Međimurja spremni za nastavak prvenstva

Nogometaši čakovečkog drugoligaša Međimurja završili su se pripremama za proljetni – odlučujući dio prvenstva koje počinje 2. ožujka gostovanjem u Solinu kod tamošnjeg istoimenog sastava. Prvi dio prvenstva Čakovčani su završili na 11.mjestu s 15 osvojenih bodova pa će u drugom dijelu trebati mnogo zalaganja i dobre igre da se taj plasman poboljša i izbjegne opasna zona ispadanja. S pripremama za proljetni dio prvenstva Čakovčani su počeli 14. siječnja u Čakovcu, treniralo se svaki dan, odigrano je osam pripremnih utakmica, a sam finiš bio je na sedmodnevnim pripremama u Vodicama.

- Spremno i motivirano čekamo nastavak prvenstva, svi se nadamo da ćemo to dokazati već na prvoj utakmici 2. ožujka u Solinu”, rekao nam je trener Matija Kristić. -Dobro se radilo, imamo kvalitetan sastav, dobru logistiku i potporu uprave na čelu s predsjednikom kluba Marijanom Uršanićem, dobro smo se međusobno upoznali, momčad se je također dobro uigrala i sve to mora dati pozitivne rezultate, završio je Kristić i na kraju pozvao gledatelje da im i dalje sportskim navijanjem pomognu u realizaciji realno zacrtanih planova. Također nam je dao spisak igrača koji će te planove pokušati ostvariti na terenu. To su: Marko Galoši i Luka Nemec (vratari), Ivan Režić, Ivan Ptiček, Nino Brcković, Karlo Malenović, Vinko Pušić,Martin Pajić, Ivan Novoselec (obrana), Josip Domagoj Hranilović, Igor Tkalčić ,Karlo Marić, Robin Zanjko, Mateo Jakšić, Matija Farkaš, Marin Fadić (vezna linija), te Mario Munivrana, Ivan Patafta, Jan Marcijuš, Marko Trojak, Leon Rališ i Ivan Ikić (napadači).

Prvu pripremnu utakmicu Međimurje je odigralo na gostovanju u Mađarskoj protiv tamošnjeg trećeligaša Heviza u kojoj su uvjerljivo pobijedili 2:0. Nakon toga sudjelovali su na turniru u Zagrebu koji se održavao od 5. do 16. veljače, na kojem su na kraju zauzeli treće mjesto boljim izvođenjem jedanaesteraca protiv Kustošije. Posljednja pripremna utakmica bila je ujedno i najjača provjera trenutne spreme nogometaša Međimurja prije početka prvenstva. Naime, u Šibeniku su bili bolji rezultatom 2:1 od lidera druge lige, ekipe Šibenika.