Nogomet 04.07.2018. 10:02. Zadnja izmjena: 04.07.2018. 10:04.

Odlična sezona

NOGOMETNA ŠKOLA MEĐIMURJE/ČAKOVEC Svake godine sve bolji uvjeti

U Nogometnoj školi Međimurje/Čakovec ovih dana zbrajaju rezultate netom završene uspješne sezone, a pomalo počinju s planiranjem nove, nadaju se, još uspješnije sezone. Kadeti i stariji pioniri kao prvaci Regije sjever pod imenom NK Međimurje nakon uspješnih kvalifikacija u novoj će sezoni igrati U 1. HNL  kadeta i starijih pionira, što je izuzetan uspjeh. Mladi sastav igrača pod imenom NK NŠ Međimurje/ Čakovec koji imaju prosjek 16,8 godina po prvi su put igrali u 3. županijskoj ligi i osvojili dobro 4. mjesto. Juniori i kadeti imali su uspješan nastup u Regionalnoj A ligi kadeta i juniora, a kategorije U-14, -13, -12, -11, -10 i -9 također bilježe dobre rezultate u 1.HNL pionira Regije sjever. Početnici se natječu u Međimurskoj ligi početnika, a najmlađi iz vrtića igraju prijateljske susrete s protivnicima njihovog uzrasta. Djevojčice - kadetkinje i pionirke ostvarile su, pod imenom ŽNK Katarina Zrinski Čakovec, uspješan nastup (treća mjesta) u 1. HNL  mladih. S kategorijom U-13 mladi Škole uključeni su u Regionalnu ligu s još pet klubova Slovenije i Hrvatske. Nogometna škola redovito sudjeluje na pozivnim turnirima diljem Hrvatske i u inozemstvu, s mnogo evidentnih pokazatelja - rezultata. Po prvi put ove je godine NŠ organizirao veliki međunarodni turnir djevojčica Volim nogomet.

Trenira više od 250 djece

U trenažni proces Nogometne škole uključeno je više od 200 dječaka i 50 djevojčica, kategorije dječaka nastupaju za NK Međimurje, a djevojčica za ŽNK Katarina Zrinski. Škola trenutno ima 12 uzrasnih kategorija dječaka i tri kategorije djevojčica. Predsjednik Škole je Dean Panić, dopredsjednik Miljenko Ovčar, a stručni je voditelj Hrvoje Goričanec koji nam je, između ostaloga, rekao:

- Sve kategorije rade po stručnom i kvalitetnom planu, za svaku su detaljno propisane vježbe koje se moraju primjenjivati, treneri vode evidencije dolazaka na treninge, tjedne i mjesečne programe rada, programe pojedinačnih treninga, analize utakmica i spiskove igrača s svim potrebnim podacima, a svaki se tjedan održavaju zajednički stručni sastanci i dogovori. Takao mladi dobivaju kvalitetnu stručnu naobrazbu i konkurentni su s ostalim vršnjacima u nogometnim znanjima i sposobnostima. Cilj nam je mladima osigurati cjelokupan razvoj, kako bismo zajedno s njihovim roditeljima izgradili osobe na koje će se naša zajednica u budućnosti moći osloniti. Surađujemo i sa sportskim psihologom Matejem Fiškušom. Rad psihologa s mladima i njihovim roditeljima važan je i neophodan.  U nogomet se u novije vrijeme ulaže velik novac, postao je ogroman biznis i to je dio naše svakodnevice. Male sredina kao što je naša ne mogu to pratiti, pa nam mladi odlaze u druge, veće, prvoligaške klubove, na što smo u jednu ruku ponosni, ali sada, kada su kadeti i stariji pioniri prvoligaši, a seniori NK-a Međimurje konačno i toliko dugo očekivani drugoligaši, možemo mladim igračima pružiti više, možemo im prema pravilima HNS-a ponuditi stipendijske ugovore, čime rejting NŠ-a dižemo na još višu razinu, istaknuo je.