Nogomet 22.02.2016. 13:12. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:29.

Međunarodni turnir mladih U-8 i U-10

Nogometna škola Međimurje/Čakovec i Veržej pobjednici

U organizaciji Nogometne škole Međimurje/Čakovec u sportskoj dvorani DG centra Prelog igran je međunarodni turnir mladih u dvije dobne kategorije (U-8 i U-10), nastupilo je 16 ekipa iz Slovenije, Mađarske i Hrvatske podijeljenih u 4 skupine. Nakon mnogo uzbuđenja, kvalitetnog i lijepog nogometa za ovaj uzrast, zasluženi su pobjednici na kraju bili mladi Nogometne škole Međimurje/Čakovec u kategoriji U-8 i slovenskog NK Veržeja u kategoriji U-10.

Mladi su Čakovčani u kategoriji U-8 redom pobijedili: NŠ Sveti Martin 2:0, ŠN Sloboda Varaždin 4:0 i slovenski NK Rakičan 4:2, u četvrtfinalu NŠ Prelog 3:1, u polufinalu vršnjake Slaven Belupa 2:1,a u finalu vrlo uvjerljivo 5:0 NŠ Spartak Mala Subotica. Pod vodstvom trenera Marinka Horvata igrao je slijedeći sastav: Luka Zadravec (proglašen najboljim vratarem turnira), Anastas Arnaudovski, Roan Posavec, Karlo Novak, Šimun Skoko (s 8 postignutih pogodaka najbolji strijelac turnira), Teodor Lukman, Niko Štefulj i Jan Belović. Uz mlade Čakovčane, i njihove vršnjake iz Sv. Martina, Spartaka, Preloga, nastupili su i mladi drugog sastava NŠ Međimurje/Čakovec, NŠ Rudara M.Središće, NK Međimurca Dunjkovec/Pretetinec i NŠ Sloge Čakovec.

U kategoriji U-10 mladi Čakovčani NŠ Međimurje/Čakovec nisu bili tako uspješni, na kraju su osvojili 4.mjesto.U skupini su redom pobijedili: NK Međimurca 4:0, NŠ Varteks/Fotexa 3:2, i NŠ Nafta Lendava 8:1. U četvrtfinalu su nakon boljeg izvođenja „sedmeraca“ rezultatom 3:2 bili bolji od NK Strahoninca, a u polufinalu su poraženi od slovenskog sastava NŠ Dobrovce/Miklavža 3:1. U utakmici za 3.mjesto poraženi su od NŠ Slobode Varaždin 2:1, a pobjednik turnira bio je mladi sastav slovenskog NK Veržeja, u finalu rezultatom 2:1 bolji od NŠ Dobrovci/Miklavža.

Osim mladih Čakovčana i spomenutih mladih Međimurca i Strahoninca u ovoj su kategoriji igrali i mladi NK Omladinca Novo Selo Rok, NK Nedelišća, NŠ Preloga i drugog sastava NŠ Međimurje/Čakovca, a velike zasluge za organizaciju turnira, uz nekoliko sponzora idu i na adrese brojnih roditelja mladih sudionika turnira.