Nogomet 17.08.2016. 08:19. Zadnja izmjena: 17.08.2016. 12:45.

NK Dubrava Sivica / NK Podturen

Nogometna škola Nogometaš 13 počela s djelovanjem, prošireno područje rada

Nakon nekoliko godina stanke, ponovno započinje s radom Nogometna škola Nogometaš 13.

Dok je prije nekoliko godina škola djelovala samo na području Podturna, sadašnje je djelovanje Škole prošireno, što je rezultat dogovora i udruživanja dvaju klubova – NK Podturen i NK Dubrava Sivica, s ciljem što kvalitetnijeg rada s mlađim uzrastima.

Od 1. kolovoza započeli su treninzi za više od 60 polaznika nogometne škole. Treninzi se se odvijaju na nogometnim terenima NK-a Dubrava Sivica, NK-a Podturen i po potrebi u Celinama, a trenirat će se po dobnim skupinama U-6/U-8, U-10, U-12/U-14 i U-18.

Za mlade nogometaše osiguran je kvalitetan trenerski kadar predvođen profesorom kineziologije Lukom Murkom kao voditeljem nogometne škole te trenerima Davorom Mučićem, Denisom Bobićancem, Krunoslavom Mađarićem i Zvonimirom Radovanom

Želja Upravnog odbora Nogometne škole Nogometaš 13 je proširiti suradnju i na susjedna mjesta kako bi se povećao broj djece po pojedinim uzrastima i time omogućio još kvalitetniji rad, a krajnji rezultat bio bi mogućnost igranja kvalitetne lige koja bi se, po najavama iz Međimurskog nogometnog saveza, trebala igrati od ove jeseni.

O tome se u nekoliko navrata razgovaralo i s vodstvom NK-a Budućnost Miklavec, te se očekuje njihova odluka.

Stanje na terenu pokazuje da je sve više sela koja nemaju dovoljan broj djece za formiranje momčadi određenog uzrasta pa ovakva udruživanja postaju nužnost.

Prednosti udruživanja su: koncentracija većeg broja djece istog uzrasta, koncentracija kvalitetnog trenerskog kadra, igranje u kvalitetnoj ligi kao preduvjet za sportski razvoj te lakše financiranje nogometne škole.

Izvor: Tatjana Pintarić