Nogomet 14.08.2018. 12:58. Zadnja izmjena: 14.08.2018. 13:07.

Kultura

Nogometni klub Međimurec: Tako to rade mladi Japanci!

U Nogometnom klubu Međimurec (Dunjkovec/Pretetinec) trenutno sumiraju rezultate i „učinke“ 20. jubilarnog međunarodnog turnira pionira U-13 „,Međimurec 2018.“. Uz sve navedeno OVDJE Mišel Ganzer nam je otkrio još jedan zanimljiv podatak.

Dvije ekipe iz dalekog Japana osvojile su sve prisutne. Bili su uvijek ljubazni, pristojni i nasmijani. Sve ekipe sudionice rado su se s njima družile, a to vrijedi i za njihovo stručno vodstvo. Srca domaćina osvojili su potezom nakon turnira. Nakon proglašenja pobjednika sve su ekipe krenule kućama ili u hotel, no mladi Japanci dali su se na posao. Pokupili su sav otpad oko igrališta, a u njihovim se vrećama našlo svega - od plastičnih boca, čaša, ostatka hrane...

Za to su dobili veliki pljesak svih onih još prisutnih na igralištu. Njihova im kultura ne dozvoljava da iza sebe i drugih ostave rasula. Priključili su im se i njihovi domaćini, mladi iz Međimurca te dokazali da se sve može kada se male ruke slože. Osim velikog respekta, ovim potezom obje momčadi iz Tokija su već sada osigurale pozivnicu za nastup iduće godine na 21. turniru Međimurec 2019.