Nogomet 19.12.2017. 06:34. Zadnja izmjena: 19.12.2017. 06:40.

4. HNL Čakovec-Varaždin

Nogometni klub Nedelišće osvojio jesenski naslov, a otišao je trener Šenji

U izuzetno zanimljivoj i neizvjesnoj završnici 4. HNL Čakovec-Varaždin u kojem se je jesenski prvak nije znao do posljednje sekunde i u kojem su tri ekipe s obzirom na razvoj situacije mogle osvojiti titulu jeseni na kraju je ona pripala nogometašima Nedelišća. Nedeliše je kroz 15 odigranih utakmica ostvarilo 10 pobjeda, 3 neriješena rezultata uz dva poraza postigavši 34 pogodaka, primivši 19 što im je donijelo 33 osvojena boda ili jedan više od drugoplasiranog Poleta. Iako su praktički kompletirali ekipu «pet do 12» nogometaši Nedelišća ušli su u prvenstvo sa dosta novih igrača i s novim trenerom dok su ambicije kluba bile biti u gornjem dijelu prvenstvene ljestvice. Maksimalnu minutažu od 1350 minuta (15 ut. x 90 min.) ostvario je vratar Karlo Kocijan, osim njega na svakoj utakmici zaigrao je i Andrej Nemet, a po odigranim minutama između njih dvojice smjestili su se Boris Martinović i Luka Brlenić. Vodeći strijelac s 13 pogodaka je Zvonimir Panić koji je bio i jedan od najboljih igrača.

Pored prvenstva klub se natjecao i u dva kup natjecanja. U Hrvatskom kupu cilj je ostvaren plasmanom u šesnaestinu finala, u pretkolu je u Humu na Sutli nakon produžetaka svladana tamošnja Straža, a nakon toga uslijedilo je ispadanje od prvoligaša Intera iz Zaprešića. U razgovoru predsjednik kluba Ivica Mihalić nam je rekao: - Izuzetno smo zadovoljni s postignutim rezultatima koji su iznad naših očekivanja te igrači i trener zaslužuju čestitke. Prije početka prvenstva s obzirom na veliki broj pridošlih igrača cilj nam je bio biti što bolje plasirani. Ali odlične igre i brza prilagodba igrača te splet povoljnih okolnosti donijeli su nam jesenski naslov prvaka.

Trener Šenji je podnio ostavku?

Žao mi je što se to dogodilo jer je napravio rezultat iznad očekivanja ali je tijekom jeseni došlo do razmimoilaženje s nekim igračima i članovima Uprave kluba, a unatoč odličnim rezultatima niti navijači nisu bili prema njemu naklonjeni. U takvom je okruženju bilo nemoguće nastaviti sa suradnjom. Pregovaramo sa nekoliko trenera, a novoga ćemo imenovati do početka priprema koje započinju oko polovine siječnja.

Planovi i ambicije za proljeće?

Kroz zimsku stanku ćemo pokušati dovesti nekoliko kvalitetnih igrača na mjesta na kojima smo slabo popunjeni i uči u nastavak prvenstva te pokušati zadržati vodeću poziciju. Svjesni smo da će nam biti teško ali ćemo sve učiniti da to i napravimo. Uz prvenstvo i Međimurski Kup nam je izuzetno važan da dođemo u finale i tada ga pokušamo osvojiti jer ulaskom u finale stječemo igranje u samoj završnici koja nam možda donese i kojeg atraktivnog protivnika možda i prvoligaša.

Tako zbori prvi čovjek Nedelišća koji ulaže puno truda, volje i napora i najzaslužniji je što klub dugi niz odlično funkcionira te postiže odlične rezultate.