Nogomet 23.04.2018. 22:22. Zadnja izmjena: 23.04.2018. 22:27.

Nogomet

Nogometni klub Polet Pribislavec: Uz šezdeseti rođendan s optimizmom u budućnost!

Jedan od međimurskih nogometnih klubova koji se može pohvaliti bogatom prošlosti prepunom rezultatskih, ali i organizacijskih uspjeha svakako je Nogometni klub Polet Pribislavec. Još u  doba predsjedavanja legendarnog Petra Peršića po kojemu i stadion nosi ime, Polet je s velikim uspjehom igrao u tadašnjoj zagrebačkoj regiji, hrvatskoj ligi u kojoj su bili današnji prvoligaši Inter, Slaven Belupo i drugi.  Polet je prvi u bivšoj državi organizirao legendarnu tombolu u kojoj su glavni zgodici bili automobili kao i primjerice utakmice sa studenskom reprezentacijom Nigerije, te Cosmosom za koji su nastupale svjetske nogometne legende poput Euzebija i jugoslavenske Šekularca (utakmici je prisustvovalo više od pet tisuća gledatelja).

Uz to Polet je igrao prijateljske utakmice sa zagrebačkim Dinamom, tadašnjim prvakom države Crvenom zvezdom, organizirao je koncerte Miše Kovača i drugih popularnih izvođača, a uza sve  Polet je i prvi u Međimurju igrao službenu utakmicu pod reflektorima.  Danas se natječe u 1. međimurskoj ligi. Od ove godine predsjednik je mladi poduzetnik Saša Grkavac, dopredsjednik je Kruno Kamenić, tajnik je Nikola Lesjak, blagajnik Damir Fodor, sportski direktor Dubravko Stamenković dok su uz njih u izvršnom odboru Dražen Posavec, Goran Magdalenić, Danijel Mihalic, Mario Prepelić, Franjo Mihalković, Petar Klobučarić, Filip Lesjak, Ivan Horvat, Marko Krištofić, Nenad Novak.

POČELI NIZATI POBJEDE 

Predsjednik Grkavac za naš tjednik kaže: - Nakon nes(p)retnog jesenskog dijela prvenstva u kojem smo u mnogo utakmica bili  ravnopravni ako ne i bolji, splet okolnosti  donio nam je nezahvalno posljednje mjesto. No, nakon odličnih priprema s trenerom Mladenom Rešetarom te pojačanjima Antonijem Dragovićem, Nikolom Kamenićem i Emanuelom Podvezancom u proljetnem dijelu već smo ostvarili tri uzastopne pobjede. Liga svaki vikend donosi derbi utakmice. S nekoliko pobjeda možete se boriti za vrh, ali  također s nekoliko poraza za opstanak. Najviše nas sve u klubu raduje da nam je ekipa sastavljena praktički sam o od domaćih igrača. U predstojećem razdoblju želio bih poboljšati rad s mladima, a sa svojim suradnicima učinit ću i sve  da Polet vratimo na stare staze slave te da u skorijoj budućnosti igramo u višem rangu natjecanja gdje nam je i mjesto, ističe.

NK Polet ove će godine proslaviti i 60. rođendan i to 7. i 8. srpnja. Prvi dan biti će organizirana utakmica seniora Poleta te selekcija Brazila i Kameruna koja će biti sastavljena od brojnih zvučnih imena. - Priredit ćemo i veselicu uz pečenje vola na žaru, svirku grupe Monaco bend te Željka Pokupca Šerija. Planiramo izdati i bilten te postaviti izložbu fotografija. Ove će godine ujedno Pribislavijada biti održana već po 44. put. To je  najstariji malonogometni zatvoreni turnir kod nas na što smo također ponosni, zaključuje Grkavac.