Nogomet 22.06.2017. 10:08. Zadnja izmjena: 22.06.2017. 10:08.

Nogomet

Novi član Međužupanijske nogometne lige Čakovec/Varaždin Dinamo (Domašinec)

Uvjerljivim trijumfom Poleta (Sveti Martin na Muri) završena je prvenstvena sezona Međužupanijske nogometne liga Čakovec / Varaždin čije je sjedište u ovoj sezoni bilo u Čakovcu i u ingerenciji Međimurskog nogometnog saveza. Šteta da u Poletu ne žele u novoj sezoni igrati u višem rangu, u 3. HNL-istok, imaju sve natjecateljske i organizacijske uvjete, kvalitetni sastav i ambicioznu upravu, a njihov igrač Luka Bobičanec s 31 pogotkom najbolji je strijelac Lige. Tako će u 3. ligi igrati drugoplasirani sastav Lige varaždinski Varteks što pak je dobro za Slobodu Slakovec koja kao pretposljednja momčad neće ispasti, ispada samo Zadrugar (Hrastovsko).

Što se tiče plasmana ostalih naših predstavnika generalni je zaključak da je moglo bolje. Dvostruki prvaci Lige nogometaši Nedelišća završili su prvenstvo na 4. mjestu, najavljivali su bolji plasman, dobro je da kao finalisti međimurskog Kupa idu u završnicu hrvatskog Kupa što je uspjeh, jer imaju i oni momčad i uvjete za viši rang.

Nogometaši Međimurca (Dunjkovec / Pretetinec) prvenstvo su završili na 5. mjestu, mogli su i oni bolje da su osvojeni neki bodovi posebno na domaćem travnjaku. Imaju za to uvjete, najavljuju bolji plasman i momčad u novoj sezoni. Pušćine je dobrim igrama u drugom dijelu prvenstva osiguralo svoj status, završili su na 8. mjestu. Odmah iza njih na 9. mjestu je Rudar (M. Središće) gdje su sigurno očekivali bolji plasman, u samom vrhu prvenstvene tablice,  analize će pokazati zašto nije tako završilo.

Čakovečka Sloga nije ponovila igre i plasman iz prvog dijela prvenstva, završili su tek na 11. mjestu što je pomalo neočekivano iako imaju i objektivnih razloga za to. I tu predstoje analize, a kako kažu i najavljuju u klubu nova sezona biti će uspješnija. S plasmanom sigurno nisu zadovoljni ni u Mladosti-Kometu Prelog, tek 12. mjesto nikoga u klubu i oko njega ne zadovoljava. Jer u Prelogu imaju uvjete za bolje pa i oni najavljuju uspješniju novu sezonu.

Za Slobodu Slakovec smo rekli u uvodu da je postignut neuspjeh unatoč suprotnih prognoza, i tu slijede analize među inim nadamo se i ona oko nesportskog poteza u polufinalu Kupa MNS-a. Osim Luke Bobičanca iskazali su se i ostali strijelci međimurskih klubova. Ivan Fučko (Sloga) postigao je 20, Denis Golubić (Mladost / Komet) i Boris Kosir (Nedelišće) 16, Bojan Kregar (Međimurec) i Dario Šoltić (Rudar) po 15 golova itd.

Novi članovi Međužupanijske nogometne lige Čakovec / Varaždin u prvenstvenoj sezoni 2017./18. su Dinamo (Domašinec) i Bednja (Beltinci), sjedište Lige i dalje je u Čakovcu u ingerenciji Međimurskog nogometnog saveza.