Nogomet 12.05.2016. 08:30. Zadnja izmjena: 12.05.2016. 08:33.

Međimurski nogometni savez

Odluke i zaključci s 13. sjednice Izvršnog odbora MNS-a uključuju reorganizaciju Lige mladih!

Održana je 13. sjednica Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza (predsjedao Mato Kljajić) s koje spominjemo najvažnije zaključke i odluke.

Dogovorene su sve „radnje“ oko preuzimanja vođenja Međužupanijske nogometne lige Čakovec – Varaždin u iduće dvije prvenstvene sezone, nakon što je protekle dvije prvenstvene sezone sjedište Lige bilo u Varaždinu.

Do 15. lipnja trebalo bi sve dogovoriti s odgovornima u Varaždinskom nogometnom savezu kako je to regulirano člankom 24 ranije potpisanog Sporazuma Varaždinskog i Međimurskog nogometnog saveza.

Međimurski nogometni savez u dogovorima će predstavljati Mato Kljajić, Damir Dominić, Alojzije Sobočanec i Darko Jambrović.

Prisutni su obaviješteni da će Međimurski nogometni savez 24. svibnja (10 sati SRC Mladosti Čakovec) biti domaćin kampa mladih Roma. U organizaciju će se uključiti i odgovorni Hrvatskog nogometnog saveza, Međimurske županije i Grada Čakovca, a očekuje se dolazak predsjednika HNS-a Davora Šukera.

Od nove prvenstvene sezone u Međimurskom nogometnom savezu pripremaju i reorganizaciju sustava natjecanja Lige mladih, sve oko toga riješit će se na Plenumu klubova sudionika; bit će to po svemu sudeći prvi takav sustav u Hrvatskoj.

Donesena je i odluka da se u buduće sve sjednice Izvršnog odbora i Skupštine MNS-a snimaju radi lakšeg i detaljnijeg sastavljanja zapisnika te bolje i šire informiranosti prisutnih na sjednicama i sportske javnosti.

Na kraju je novim saveznim sucima Patriku Kolariću, Marku Đurđeku i Goranu Žgancu odobrena isplata iznosa od 7.500 kuna (2.500 kuna svakome) kao pomoć za školovanje i napredovanje.