Nogomet 11.02.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

ODRŽAN PLENUM KLUBOVA TREĆE NOGOMETNE LIGE –ISTOK

U Ždralovima  nastavka prvenstva održan Plenum klubova Treće nogometne lige istok kojem se je od 16 odazvalo 11 klubova,među njima bili su i predstavnici NK Međimurja Čakovec, a bili su tu i dopredsjednik HNS-a Ante Vučemilović, te povjerenici za natjecanje i suđenje Željko Bel i Nikola Marinić. Prisutni su upoznati s aktivnostima HNS-a, posebno oko novog Zakona o sportu prema kojem svi klubovi do 1.listopada 2015.godine trebaju uskladiti svoje normativne akte, posebno Statute. Također i s odlukom da od početka proljetnog dijela prvenstva na utakmicama 3.lige u jednoj momčadi mogu nastupiti 5 igrača stranih državljana. Jednoglasno su usvojena izvješća povjerenika za natjecanje, suđenje i disciplinskog suca za prvi, jesenji dio prvenstva, također i kalendar natjecanja za 2015.godinu. Početak proljetnog prvenstva je 28.veljače/1.ožujak, a završetak 6/7.lipnja 2015.godine, time da  se 20.prvenstveno kolo igra u nedjelju 29.ožujka. Ako vremenski uvjeti budu loši 16.kolo igralo bi se 7.ožujka, a pred posljednje 29.kolo 4.lipnja da prvenstvo završi prema planu 6/7.lipnja.

 

Kotizacija – članarina klubovima za proljetnu prvenstvenu sezonu je 5.000 kuna, glavni sudac ima taksu 450, pomoćnici i delegat 300,a četvrti sudac 150 kuna. Klubovi koji imaju dugovanja ista trebaju podmiriti do 20.veljače, u protivnom slijedi suspenzija . Na kraju su prihvaćeni još neki prijedlozi i zaključci:Da je obaveza povjerenika za suđenje i natjecanje da određuju suce i delegate iz istog mjesta kada je god to moguće, odnosno što bliže mjestu odigravanja utakmice kako bi se klubovima smanjili troškovi. Također da su klubovi do početka prvenstva dužni licencirati trenere i službene osobe ukoliko su novi, te da se informiraju u svojim Gradovima i Općinama o novoj poreznoj politici odnosno o načinu plaćanja službenih osoba i igrača.

 

Kao što je već od ranije poznato Međimurje u prvom kolu nastavka prvenstva, točnije u 16.prvenstvenmo kolu 28.veljače (SRC Mladost 15 sati) domaćin momčadi Bjelovara.

 

Izvor: 3120