Nogomet 07.11.2016. 11:41. Zadnja izmjena: 07.11.2016. 11:52.

Autor dr.sc. Stjepan Hranjec

Održana promocija monografije "70 godina NK-a Trnava iz Goričana"

Dom kulture u Goričanu minulog je petka (4. studenog) bio premalen da primi sve koju su došli na promociju monografije pod nazivom Sedamdeset godina Nogometnog kluba Trnava iz Goričana autora dr.sc. Stjepana Hranjca koja je izdana u povodu proslave 70 uspješnih godina postojanja i djelovanja kluba. Tako je profesor Hranjec klubu (za koji je nekad i sam igrao kao vratar) poklonio najljepši mogući rođendanski poklon.

Veliki broj okupljenih uzvanika, bivših i sadašnjih igrača, sportskih djelatnika i predstavnika prijateljskih nogometnih klubova na čelu sa predsjednikom Nogometnog saveza Međimurja Matom Kljajićem, na početku je pozdravio načelnik Općine Goričan, gospodin Mario Moharič. Predsjednik NK-a Trnava, gospodin Ivan Blažek je u svom obraćanju zahvalio profesoru na velikom trudu i angažmanu pri izradi ove važne knjige i ujedno istaknuo veliku ulogu Uređivačkog odbora koji su činili Ivan Blažek (predsjednik), Stanko Ivanović, Ivan Katanec, Robert Katanec, Stjepan Lesinger, Zlatko Matić, Zvonimir Pahek, Stjepan Vlahek i Zlatko Vugrinec.

Predsjednik MNS-a Mato Kljajić predaje poklon predsjedniku kluba Ivanu Blažeku

Monografiju je lektorirala profesorica Đurđica Katanec. Svečanom i ugodnom programu koji je vodio Robert Katanec pridonijeli su Josip Kiš i Zlatko Vugrinec, koji su se na duhovit i živopisni način prisjetili prošlih vremena kada se igrao drugačiji i jednostavniji nogomet. Profesor Stjepan Hranjec je u predstavljanju monografije naglasio kako je ova knjiga ispisana priča o povijesti i sadašnjici NK-a Trnava i izrazio žaljenje što nije pronašao više pisanih tragova svih onih ljudi koji su kroz povijest gradili i stvarali ovaj Klub.

Što nije zapisano, nestalo je zauvijek, konstatirao je na kraju i pritom apelirao na sve sportske udruge da ostavljaju pisane tragove kako bi danas - sutra postali dio nečije povijesti. Sponzorima koji su na bilo koji način potpomognuli izdanju ove knjige zahvalio je tajnik i aktualni trener NK-a Trnava Petar Medvar. Sama svečanost završila je nakon što je predsjednik Nogometnog saveza Međimurja Mato Kljajić uručio plaketu povodom sedamdeset godina postojanja predsjedniku Kluba Ivanu Blažeku.

Na proslavi su nastupali i tamburaši te je nakon završetka proslave nastavljeno druženje svih prisutnih uz domjenak i piće u ugodnoj atmosferi.