Nogomet 03.10.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

ODRŽANA SJEDNICA SKUPŠTINE MEĐIMURSKOG NOGOMETNOG SAVEZA

U čakovečkom Hotelu Park održana je redovna sjednica Skupštine Međimurskog nogometnog saveza kojoj je od 43 prisustvovalo 24 delegata.

 

Osnovna točka dnevnog reda sjednice bio je prijedlog odluke o izmjeni članka 32. Statuta MNS-a i članka 2. Poslovnika o radu Skupštine.  Iskristalizirala su se dva prijedloga, onaj jednoglasni Izvršnog odbora MNS-a prema kojem bi novi saziv Skupštine u buduće umjesto sadašnjih 43 trebao imati 49 delegata (3 člana iz klubova koji se natječu pod ingerencijom HNS-a, 11 članova iz klubova Međužupanijske lige, 12 članova iz klubova 1.ŽNL-e, 14 članova iz klubova 2.ŽNL-e, 5 članova iz klubova 3.ŽNL-e, te po 1 član klubova malog nogometa, veteranskog nogometa, Zbora nogometnih sudaca i Zbora nogometnih trenera MŽ-e), te prijedlog delegata Skupštine Dragutina Katalenića da Skupštinu čine predstavnici trenutno svih 98 klubova MNS-a. S 20 glasova za, 3 protiv i 1 suzdržani glas usvojen je prijedlog IO- MNS-a pa će Izborna Skupština MNS-a koja će se održati do kraja godine, i sve Skupštine koje će se održavati iza toga djelovati s 49 delegata.

 

Prihvaćeno je i izvješće predsjednika Saveza Mate Kljajića o radu Saveza između sjednica dvije Skupština (27.3. – 2.10.2014.godine). Najviše „posla“ bilo je oko reorganizacije sustava natjecanja nakon što je ukinuta 3.HNL-a sjever i „dolaska“ 6 naših klubova u niži rang natjecanja. Nakon mnogih razgovora i dogovora s Varaždinskim i Hrvatskim nogometnim savezom i Plenuma svih međimurskih klubova na kraju je riješeno da od nove prvenstvene sezone u novo osnovnoj Međužupanijskoj ligi Čakovec-Varaždin igra 11 međimurskih i 7 klubova Varaždinskog nogometnog saveza. U spomenutom razdoblju Savez je svečano obilježio 55 godina uspješnog djelovanja, velik je posao obavljen i u prijelaznom roku, zaposlenici Saveza napravili su 1400 registracija, prijelaza i brisovnica nogometaša tako da s 30. rujnom 2014.godine na području MNS-a ima 6.633 registrirana igrača. U tom razdoblju prestali su djelovati  u NK Podturnu, Čukovcu 77, Trnju iz Sv. Juraja u Trnju i Plavi 1975. Prekopa, svi se nadaju da će već od iduće sezone ovi klubovi ponovo biti aktivni. Obzirom da je ova godina izborna, najavljeno je do kraja godine održavanje izborne Skupštine MNS-a. Na kraju sjednice vođena je rasprava oko izvanrednog ublažavanja kazni za dvojicu igrača. Na prijedlog posebne Komisije, delegati Skupštine donijeli su odluku da se Ivanu Ivanuši (EKO) koji je kažnjen 6 mjeseci zabrane igranja, a koji je izdržao 2/3 kazne ista ukine, a da kazna od 24 mjeseci igraču Otoka Mariu Kolareku ostane i dalje na snazi.     

Izvor: 3101