Nogomet 20.12.2016. 08:03. Zadnja izmjena: 20.12.2016. 08:16.

Međimurski nogometni savez

Održana skupština: jednoglasno usvojeni program rada i financijski plan za 2017. godinu

U Nedelišću, u prostorima NGC-a Aton održana je redovita skupština Međimurskog nogometnog saveza kojoj je od 49 prisustvovalo 32 delegata. Prije prelaska na dnevni red verificirani su mandati novim delegatima Skupštine: Ivanu Šimunkoviću, Josipu Zbiljskom i Dragutinu Kataleniću.

Jednoglasno su usvojeni program rada i financijski plan za 2017.godinu. Siječanj i veljača je „rezerviran“ za održavanje 2. klupskog malonogometnog prvenstva s mantinelom na umjetnoj travi u Nedelišću, a tu je i prijelazni rok te provođenje seminara za suce, delegate i trenere. Od ožujka do lipnja u planu je organizacija drugog dijela prvenstva u svim županijskim ligama. U srpnju i kolovozu slijedi organiziranje turnira prvaka svih županijskih liga, a tu je i ljetni prijelazni rok, dok je od rujna do prosinca na rasporedu organizacija prvog dijela nove prvenstvene sezone svih županijskih liga, provođenje jesenjih selekcija mlađih uzrasnih kategorija i održavanje redovne Skupštine Saveza. Financijskim planom za 2017.godinu predviđeni su prihodi od 430.000 kuna, a rashodi 410.000 kuna.

Predsjednik MNS-a Mato Kljajić obavijestio je delegate o aktivnostima između dvije Skupštine, posebno je spomenuo dobar rad i novi sustav natjecanja mladih. Upozorio je sve klubove da prema Zakonu moraju obavezno održati Skupštine, ako se iste ne održe klubovi su u prekršaju. Pod točkom razno dotaknuto je pitanje sustava natjecanja, posebno 2. i 3. lige koji je pomalo narušava ugled nogometa, vrlo je skup i za gledatelje nezanimljiv pa bi ga odgovorni trebali pod hitno mijenjati. Mato Kljajić je na kraju svim delegatima Skupštine, svim nogometašima, klubovima, trenerima, sucima i svim sportašima poželio sretne predstojeće praznike i mnogo uspjeha u 2017. godini.