Nogomet 02.04.2018. 11:02. Zadnja izmjena: 02.04.2018. 11:02.

Nogomet

Osvrt na 3. klupsko malonogometno prvenstvo Međimurja na mantinele

U prostorima Nacionalnog gimnastičkog centra Nedelišće održana je konferencija za medije na kojoj su odgovorni iz Međimurskog nogometnog saveza i Nacionalnog gimnastičkog centra Aton iznijeli sve značajke 3. klupskog malonogometnog prvenstva Međimurja na mantinele kojeg su bili uspješni organizatori. Odluka o pokretanju jedinstvenog klupskog zimskog dvoranskog prvenstva za što se traže „recepti“ diljem Hrvatske pokazala se je kao prava.

- Tijekom dva tjedna koliko je prvenstvo trajalo, a utakmice su igrane na terenu s umjetnom travom dvorana Atona bila je mjesto pravog festivala nogometa, kroz dvoranu je prošlo 12.000 gledatelja, rekao je direktor Atona Stevo Tkalčec, nekad poznati nogometaš, sada isto tako poznati gospodarstvenik. U prosjeku je po utakmici postignuto devet golova, nastupilo je 60 ekipa u tri kategorije, odigrano je 128 utakmica, a postignuto je ukupno 1158 golova. Sve je to pridonijelo atraktivnosti, čestitke stižu sa svih strana, to je međimurski projekt i nema potrebe za širenjem konteksta.

Predsjednik Međimurskog nogometnog saveza i član IO HNS-a Mato Kljajić, rekao je kako mu na organizaciji jednog ovakvog događaja čestitaju, spomenuo je i dolazak izbornika Zlatka Dalića kojeg je brojna međimurska publika dočekala s ovacijama, a koji je bio oduševljen viđenim. - Za ovakav koncept zainteresirani su i drugi u Hrvatskoj, statistika govori da je sve odrađeno na visokom nivou, možemo još bolje, to ćemo dokazati organizacijom 4. prvenstva za koje su već sada pripreme i dogovori u tijeku.

Obojica su zahvalila pokroviteljima i sponzorima, na postavljeno pitanje oko mogućnosti povećanja sudionika i dodavanju sadržaja, možda i s ženskim dijelom turnira izjavili su da su sve opcije otvorene.

Sudionicima konferencije za medije premijerno je emitirana petominutna reportaža s 3. klupskog prvenstva, u njoj se najbolje vidi dobitna formula za turnir: međimurski klubovi, međimurski nogometaši, umjetna trava i mantinele, te naravno i odlična organizacija uz podršku brojnih gledatelja. Očekuje se da će Međimurci i dalje podržavati ovu pozitivnu priču, te pregledati i lajkati video uradak. Link na video reportažu.

Za kraj i nekoliko statističkih podataka: 2015. godine na 1. prvenstvu nastupile su 52 ekipe u 3 kategorije, odigrano je 106 utakmica, postignuto 917 pogodaka, uz nazočnost 8000 gledatelja. 2016. godine na 2. prvenstvu, također u 3 kategorije nastupilo je 60 ekipa, odigrano je 123 utakmica, postignuto 1184 golova, uz nazočnost 11.000 gledatelja. A prošle 2017. godine na 3. prvenstvu nastupilo je u 3 kategorije također 60 ekipa,odigrano je 128 utakmica, postignuto 1158 zgoditaka, a prisustvovalo je 12.000 posjetitelja, na finalnim utakmicama njih 1500. Prošle 2017. godine prije 3. prvenstva odigran je i 1. limač kup u 5 uzrasnih kategorija s 50 ekipa sudionica.