Nogomet 07.12.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

OSVRT NA JESENSKI UČINAK ŽNK TRNAVE IZ GORIČANA

Goričanke na odličnom drugom mjestu završile prvi dio prvenstva

 

Odličnim prvim dijelom sezone 2015./2016. igračice Trnave završavaju na visokom 2.mjestu tablice s osvojena 22 boda , iza prvoplasiranog Osijeka koji ima 25 bodova, te ispred Splita koji je upisao 20 bodova, ali ima utakmicu manje. U 1. Hrvatskoj ženskoj nogometnoj ligi natječu se ŽNK 'Osijek' iz Osijeka, ŽNK 'Split' te ŽNK ' Marjan iz Splita, ŽNK 'Agram' te ŽNK 'Dinamo-Maksimir' iz Zagreba, ŽNK 'Pregrada' iz Pregrade, ŽNK ' Viktorija' iz Slavonskog Broda, ŽNK 'Ombla' iz Dubrovnika i ŽNK 'Katarina Zrinski' iz Čakovca. Trnava je u 9 utakmica ostvarila 7 pobjeda, jednom remizirala rezultatom 2:2 protiv Splita i jednom morala priznati nadmoć curama iz Osijeka koje su slavile s 4:0. Postigli smo 38 golova (od toga je bio jedan autogol), primili 8 golova uz gol razliku +30 golova.


Najbolji strijelci kluba su Cicijelj Perica s 9 postignutih pogodaka, Požgaj Leona sa 7, Valušek Andrea sa 6 te Radmanović Klara i kapetanica Horvat Mihaela sa 4 pogodaka. 
U strijelce su se još upisale: Kalašić Mia i Klarić Sara po 2 pogotka, a jedan pogodak su dodale još: Grabar Gabrijela, Nagy Barbara Krisztina i Trstenjak Sandra.

 

Kratak osvrt dala nam je kapetanica Mihaela Horvat koja se odlično snašla u toj ulozi: - Uprava kluba dovela je par pojačanja i poboljšala igrački kadar pa smo ovu polusezonu samopouzdano krenuli ostvarivši dvije visoke pobjede. Nakon remija sa Splitom i poraza od Osijeka nastavili smo pobjednički niz do kraja polusezone iako nekad prikazujući ''blijedu'' igru. Sve u svemu, zadovoljna sam ovime jer zauzimamo odlično drugo mjesto (ŽNK Split ima utakmicu manje), iako smatram da imamo još mnogo prostora za napredak. Cilj je svakako zadržati se pri vrhu ljestvice.


Zasigurno treba nadodati da su ovakvi odlični rezultati proizašli i van svlačionice gdje se cure odlično slažu i druže. Bez takvog vedrog i pozitivnog duha sve ovo, naravno uz znanje i vještine igračica ne bi uspjelo. Treba nadodati da klub odlično funkcionira pod dirigentskom palicom predsjednika Mladena Pongraca, dopredsjednika Mije Horvata, tajnice Ive Horvat i trenera Nikole Markana.


A boje kluba branile su: Marina Domjan, Sanja Herman, Sara Klarić, Barbara Krisztina Nagy, Mihaela Horvat, Sandra Trstenjak, Andrea Valušek, Gabrijela Grabar, Lana Požgaj, Vanesa Požgaj, Leona Požgaj, Štefica Markan, Mia Kalašić, Perica Cicijelj, Klara Radmanović, Tamara Jurčec, Mateja Videc, Petra Gudlin, Klaudija Vrančić i Tatjana Ribić. 


ŽNK Trnava se zahvaljuje Općini Goričan, NK Trnavi Goričan, poduzeću Ambijenti iz Čakovcu svima ostalima koji su na bilo koji način pomogli u njihovom radu. Na kraju se nadamo da će se ovakvi rezultati nastaviti i u budućnosti, i da će i narednih godina diljem cijele lijepe naše prikazivati klub i Goričan u najboljem mogućem svjetlu. Na kraju čestitaju navijačima kao i svim žiteljima Međimurja Sretan Božić i Novu Godinu.

Izvor: 3163