Nogomet 17.10.2016. 08:42. Zadnja izmjena: 17.10.2016. 08:42.

III. HNL - istok

Pobjeda NK-a Međimurje protiv Belišća po teškom terenu važna i zaslužena

MEĐIMURJE – BELIŠĆE 2:1 (2:0)

ČAKOVEC – SRC Mladost. Gledatelja: 100. Sudac: Dino Sabljić (Stare Plavnice). Strijelci: 1:0 Šimunić (13), 2:0 Ivanović (15), 2:1 Eling (72).

MEĐIMURJE: Šafarić, Šimunić, Kristić, Pajić, Marcijuš, Erić (90. Deglin), Šimek, Golik, Mesarić, Hranilović, Ivanović. Trener: Mario Kovačević.

Iako se igralo po kiši i teškom terenu, utakmica je uglavnom zadovoljila, a pobjeda domaćih je važna i zaslužena. Već u 15. minuti iskoristili su terensku inicijativu i vodili 2:0. Prvi je pogodak postigao Šimunić, s lijeve strane, s ruba gostujućeg kaznenog prostora preciznim je udarcem pogodio efektno gornji lijevi kut vratara Petrovića. I za drugi je pogodak zaslužan mladi Šimunić, ovaj je puta bio odličan dodavač s lijeve strane,

Ivanović pak je glavom loptu precizno pospremio iza vratara Petrovića. Do kraja poluvremena bilježimo još u 37. minuti dobar udarac Ivanovića koji je netko iz gostujuće obrane uz zadnji čas skrenuo u korner, a i sudac Sabljić u nekoliko je navrata zaboravio dodijeliti nekoliko žutih kartona. Iza toga do 70. minute još uvijek više inicijative domaćih, Erić i Ivanović nisu dobro završili izgledne akcije, a iz prve opasne dobro izvedene akcije gostujućeg napada u 72. minuti efektan pogodak Elinga, s ruba domaćeg kaznenog prostora neobranjivo je poentirao, uz dilemu je li prije toga nastalo zaleđe.

Odmah iza toga dva je puta vrlo dobro intervenirao domaći vratar Šafarić, a u 74. minuti nova dilema kad je u gostujućem kaznenom prostoru oboren Ivanović, a Sabljić nije reagirao, baš kao u 87. minuti kad je netko od gostujućih obrambenih igrača u svom kaznenom prostoru igrao rukom. I u tom dijelu utakmice bilo je prilika za dodjelu žutih kartona posebno kada je grubo fauliran domaći vratar Šafarić.

U 84. minuti Petrović je dobrom reakcijom spriječio Šimunića postići pogodak, izbacio je loptu u korner, a u sudačkoj nadoknadi spašavao je Kristić, u zadnji je čas ispred jednog gostujućeg igrača također izbacio loptu u korner.

U subotu, 23. listopada (SRC Mladost 15 sati) Čakovčani ponovo domaćini, ovaj put ekipi Oriolik iz Oriovca.