Nogomet 22.07.2016. 09:16.

3. HNL istok

Počeli masovni odlasci iz NK-a Međimurje unatoč dobrim uvjetima treniranja

Aktualni prvaci 3. HNL-e – istok, nogometaši čakovečkog Međimurja 18.srpnja počeli su s pripremama za novu prvenstvenu sezonu. Trenira se svakodnevno, ponekad i dva puta na SRC-u Mladost Čakovec. 

Čitave pripreme obavit će se u Čakovcu, a u planu je i odigravanje 11 pripremnih utakmica. Iako su nakon završetka proteklog prvenstva u klubu najavili da će u novu prvenstvenu sezonu krenuti s uglavnom istim sastavom koji je superiorno osvojio naslov prvaka (s istim ambicijama, u nadi da će u HNS-u imati više razumijevanja za njihov klub, a time i međimurski nogomet), to se nije dogodilo.

U HNS-u i dalje prema čakovečkom klubu, za razliku od drugih klubova koji također nemaju uvjete za igranje u nekom od rangova natjecanja, nemaju razumijevanja, a i igrači su „pogazili“ danu riječ i obećanje te su počeli masovni odlasci iz kluba, što pomalo čudi jer su imali (za razliku od mnogih klubova, pa i onih prvoligaških) dobre uvjete - redovito su primali ugovorne i obećane naknade.

Prvi od igrača koji je „digao sidro“ bio je kapetan momčadi Nikola Šafarić - otišao je u susjedni Varaždin. Njegov primjer slijedili su Režić, L. Vuk, mladi Malenović te Kolarić i Sambolec koji su zbog ozljeda propustili igrati u proljetnom prvenstvu, iako su redovito primali sve prinadležnosti

U trenutno drugoligaški Zagreb otišao je Pintarić, u novi slovenski prvoligaš Aluminij Kidričevo najbolji strijelac Petrović, u Mladost iz Svete Marije Ujlaki .... Zasad je u klub došao samo mladi Ivanović iz Koprivnice, od „starosjedilaca“ ostali su D. Šafarić, Kristić, Golik, Šimunić, Šimek, Branilović, MesarićMarcijuš ... s njima trenira i nekolicina najperspektivnijih juniora i kadeta.

Sve oko igračkog kadra bit će jasnije 1.kolovoza kada završava prijelazni rok, rekao nam je trener Mario Kovačević koji sa svojim pomoćnikom Darkom Stamenkovićem vodi pripreme, i nastavio:

I mene je iznenadio podatak da su neki standardni igrači otišli iz kluba obzirom da su imali vrlo dobre uvjete za rad i da su prilikom odlaska na zasluženi odmor obećali da ćemo zajedno nastaviti započeto i opet konkurirati za naslov prvaka i 2. ligu.

Međutim, što je, tu je, posložit ćemo se unatoč svemu, ne možemo kao trećeligaši utjecati na igrače koji odlaze, nadam se da ćemo dogovoriti još neki dolazak i da ćemo iza toga dobrim radom i zalaganjem spremno dočekati početak prvenstva.

Oni koji su ostali prednjače u radu, primjer su mladima i to ohrabruje, a siguran sam da će i logistika na čelu s predsjednikom Marijanom Uršanićem kao i dosad biti i dalje dobra, završio je Kovačević.