Nogomet 10.07.2019. 08:43. Zadnja izmjena: 10.07.2019. 08:49.

Nogomet

Početak prvenstva svih županijskih liga predviđen je za 17./18.8.

U prostorima Nogometnog kluba Međimurec, u Dunjkovcu/Pretetincu održana je 4. sjednica Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza kojoj je predsjedao Mato Kljajić i s koje donosimo najvažnije zaključke.

Jednoglasno su usvojena izvješća povjerenika za natjecanje, suđenje i disciplinskog suca 4. lige Čakovec – Varaždin te povjerenika za natjecanje, suđenje, disciplinskog suca i Komisije za delegiranje delegata svih županijskih liga za proljetni dio sezone 2018./19. Također, usvojen je i sastav svih županijskih liga s propozicijama natjecanja za novu 2019./20.prvenstvenu sezonu. Prijedlog usvojenih Liga objavljen je u našem prošlom broju, a eventualne izmjene mogu se očekivati na Plenumu klubova Drugih županijskih liga, koje se odnose prvenstveno na status NK-a Vučetinca. Naime, u Vučetincu su nezadovoljni činjenicom da će u novoj sezoni igrati u 2. Međimurskoj ligi skupina A, iako bi prema geografskom položaju logičnije bilo da igraju u skupini B. Također, u toj skupini igraju i ostali klubovi iz Općine Sveti Juraj na Bregu Hajduk Brezje, Mali Mihaljevec, Venera PMP i Zasadbreg pa je predloženo da samo sljedeće sezone 2. Međimurska liga skupina B broji 17, a skupina A 15 klubova, a sastanak na tu temu održat će se danas, 10. srpnja 2019.

Početak prvenstva svih županijskih liga predviđen je za 17. i 18. kolovoza, dok će se prva dva kola nogometnog Kupa odigrati 4. i 11. kolovoza. Usvojena je i lista sudaca i delegata za novu sezonu za Prvu, Drugu, Treću i Četvrtu ligu Čakovec-Varaždin te sve županijske lige. Povjerenik za natjecanje svih Županijskih liga, mlađih uzrasta i veterana i povjerenik za suđenje mlađih uzrasta, veterana i kup natjecanja juniora biti će Igor Križarić, povjerenik za suđenje svih Županijskih liga i kup seniora Dejan Kovač, disciplinski sudac za sve Županijske lige, kup natjecanja seniora i za mlađe uzraste Hrvoje Novak, a povjerenik za delegiranje delegata Krešimir Glavina. Kotizacija za klubove u novoj prvenstvenoj sezoni iznosi 3.000 kuna za 1. županijsku ligu, 2.000 kuna za 2. županijske lige dok za 3. županijsku ligu nema kotizacije. Određene su i takse sudaca i delegata. Tako će u  1. županijskoj ligi glavni sudac dobiti 370 kuna, pomoćni suci 300 kuna i delegat 300 kuna. U 2. županijskim ligama glavni sudac će dobiti 300 kuna, pomoćni suci i delegat 250 kuna dok će u 3. županijskoj ligi glavni sudac dobiti 250 kuna, a pomoćni suci i delegat 200 kuna.

Od ostalih pitanja o kojima je vođena rasprava spominjemo raspravu o problemu s malim, odnosno, nedovoljnim brojem sudaca, zatim nedovoljnom angažmanu delegata te trenerima, koji na vrijeme ne uplaćuju članarine. Posebno je vođena rasprava oko iznosa od 600.000 kuna koje je Hrvatski nogometni savez dodijelio MNS-u za poboljšanje infrastrukture. Prijedlog je bio da se sredstva upotrijebe za opremanje terena s umjetnom travom na SRC-u Mladost Čakovec, međutim, kako u Gradu Čakovcu nisu u ovoj godini osigurali razliku sredstava da se zatvori financijska konstrukcija taj je projekt stavljen na čekanje. Zato su iz MNS-a pripremili natječaj na koji će se moći svi zainteresirani klubovi sa svojim potrebama i obrazloženim zahtjevima, a konačno rješenje o dodjeli sredstava donijet će posebno izabrana komisija.