Nogomet 02.02.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

PODTUREN- Pobjednici MIP Weyland, Palatin, Auto Grandy-Fotex i NŠ Međimurje 1

MIP Weyland u seniorskoj , Palatin u veteranskoj, Auto Grandy-Fotex u pionirskoj te  NŠ Međimurje u konkurenciji mlađih pionira pobjednici su tradicionalnog malonogometnog 7. po redu dvoranskog turnira Podturen 2015 koji je okupio  50. malonogometnih ekipa (seniori 21, veterani 9, pioniri 14, mlađi pioniri 6) i koji je trajao četiri vikenda i kojeg je organzirao NK Podturen.

 

U nedjelju odigrane su i završne utakmice dok su se prve odigrale u mlađim pionirima. Tako je u utakmici za 3. mjesto NŠ Sloga pobijedila NŠ Belica 4:1 dok je u finalu NŠ Međimurje 1 (Tomi Hatlek, Niko Gelo, Lovro Nikić, Domagoj Deždek, Saša Obradović, Fabijan Novak, Lovro Levak Panić, Matija Posedi i Dominik Toplek trener Neven Bujanić) bila bolja od NŠ Međimurje 2 nakon udarca sa sedam metara dok je utakmica u regularnom dijelu završila 0:0.  Za najboljeg igrača proglašen je Domogaj Dežđek za najboljeg vratara Toni Hatlek iz ŠN Međimurje 1 dok najbolji strijelac bio Bruno Šimunković iz ekipe Međimurje 2. Slijedila je revijalna utakmica limača NŠ Zelenka i NŠ Sloge koja je završila pobjedom ekipe iz Novakovca 1:0.

 

Slijedila je i završnica pionira u kojoj je  u utakmici za 3. mjesto Caffe bar Čarli nakon udarca sa 7 metara ostvario pobjedu nad NŠ Međimurje dok je utakmica završila u regularnom dijelu 1:1. U finalu Auto Grandy-Foteks (Neven Hlišć, Danijel Štefulj, Niko Havelka, Emanuel Čruko, David Jurak, Emanuel Pintarić, Benjamin Ikanović, Stiven Sabol, Jurica Antonović, Teo Kopjar-voditelj ekipe Dražen Hlišć) je visokim rezultatom od 9:2 pobijedio Inter-Viličare i osvojio turnir. Za najboljeg igrača turnira proglašen je David Jurak igrač Auto Grandy-Foteks, za najboljeg vratara Patrick Novak i najbolji strijelac bio je Antonio Kraljić oba iz ekipe Caffe bar Čarli. U veteranskoj konkurenciji u utakmici za 3. mjesto IPA je pobijedila Izabrane 5:2 dok su je u finalu ekipa Palatin (Tomislav Tomašić, Goran Krištofić, Tihomir Jambrošić, Krešimir Šejni, Ivica Cerovec, Zdenko Mesarić, Damir Vrbanec, Denis Ratajec, Tomislav Debelec i Dragan Vibovec trener Zdenko Mesarić) nakon dva nesretno izgubljena finala konačno bila pobjednik slavivši protiv AC Jesenovića rezultatom od 3:2. U ovoj kategoriji za najboljeg igrača proglašen je Gregor Bunc iz ekipe AC Jesenović, najbolji strijelac bio je Denis Ratajec iz pobjedničke ekipe a najbolji vratar Josip Kelenc iz ekipe IPA. Slijedila je još jedna revijalna utakmica žena između ŽNK Katarine Zrinski i ŽNK Trnave u kojoj je slavila čakovečka ekipa rezultatom od 3:0. U seniorskoj konkurenciji  u utakmici za 3. mjesto Transporti Majnić pobijedili su Amsterdam 5:4 da bi u velikom finalu MIP Weyland (Ivan Đurkin,Stanislav Tot, Zoran Šardi, Karlo Šoltić, Petar Horvat, Luka Bobičanec, Stevica Žganec, Robert Kralj, Marko Sobočan, Samir Krasniqi-voditelj Stanislav Tot) i Econ odigrali odličnu utakmicu puno neizvjesnosti koja je na kraju završila bez pobjednika 2:2. Prišlo se izvođenju sedmeraca u kojem je ekipa MIP Weylanda ostvarila pobjedu od 5:3 te osvojila turnir. Najbolji strijelac turnira bio je Matija Kolar sa 14 postignuta pogotka igrač Econa, za najboljeg igrača turnira proglašen je Luka Bobičanec dok je za najboljeg vratara proglašen Ivan Đurkin iz pobjedničke ekipe. Sve ekipe te pojedinci bili su nagrađeni pokalima, novčanim nagradama, prigodnim poklonima a mlađe kategorije medaljama koje su im predali Slavko Novak predsjednik kluba te Nikola Kolarić, Damir Posavec ispred kluba te Ivan Cerovec član Izvršnog odbora MNS-a, te Josip Lepen načelnik općine Podturen.

 

Sama organizacija turnira zaslužuje čestitke dok treba spomenuti i organizacijski odbor koji je turnir besprijekorno organizirao a činili su ga; Dražen Posavec, Slavko Novak, Vjenceslav Hranilović, Ivan Strahija, Dragan Andrašec, Krunoslav Drk, Nikola Kolarić, Damir Posavec, Stevo Sokač, Stevo Tkalec, Marijan Majnić, Antun Kolarić, Borna Krklec, Ivan Varga. Također treba spomenuti i Mariju Škvorc i Ivana Zrnu koji su tokom vikenda pripremili fenomenalne kulinarske specijalitete kao i uslužne Nikolinu, Ninu i Martinu. Na kraju treba spomenuti da je turnir pogledalo veliki broj gledatelja da je protekao bez najmanjeg incidenta a korektno su vodili utakmice nogometni suci: Hajdinjak, Levačić, Bubek, Kočila i Juras.

 

FOTOGALERIJA

Izvor: 3119