Nogomet 02.07.2018. 23:00. Zadnja izmjena: 02.07.2018. 23:04.

Sveti Martin na Muri

Poletovci obranili naslov prvaka 

Drugu godinu zaredom nogometaši Poleta iz Svetog Martina na Muri osvojili su naslov prvaka 4. HNL Čakovec-Varaždin što je velik i vrijedan uspjeh. Razgovarali smo sa predsjednikom kluba Miroslavom Novinščakom, mladim poduzetnikom koji živi s klubom i za klub.

- Za ovaj uspjeh zaslužni su kvalitetni treninzi, zajedništvo igrača, agilna uprava i odlična infrastruktura u klubu-sve su to čimbenici koji su pridonjeli obrani naslova prvaka. Moram napomenuti da smo dvije godine za redom osvojili i Zimsko klupsko prvenstvo Međimurja. Ali, kako se kaže, teže je obraniti naslov nego ga osvojiti, kaže predsjednik kluba, koji smatra da je 4. NL ČK-VŽ vrlo kvalitetna.

- Svaka momčad je mogla pobijediti, bez obzira s kim igrala na ljestvici. Ima nekoliko klubova koji po kvaliteti i infrastrukturi malo odskaču, a za nas i naše navijače je liga vrlo zanimljiva jer imamo nekoliko derbi utakmica u sezoni s NK Rudar i NK Nedelišće gdje se skupi po nekoliko stotina gledatelja. Najviše zasluga, naravno, imaju igrači Dino Jambres, Mišel Horvat, Petar Horvat, Alen herceg, Mario Turk, Valentin Cvetković, Marko Sakač, Mihajel Karlovčec, Dominik Filipović, Petar Tomšić, Nikola Barat, Erik Hozjan, Dražen Mlinarić, Filip Vršić, Karlo Karlovčec, Nikola Ferlin, Andrej Goričanec, Damir Čurin, Tomislav Medved te Nenad Radiković i Evald Vinko koji su nas napustili u zimskom prijelaznom roku.

Uz njih zasluge za to pripadaju i stručnom stožeru?

- Svakako. Čestitam stručnom stožeru na odlično odrađenom poslu. Stručni stožer seniorske momčadi čine trener Stevica Žganec, sportski direktor Zoran Šardi, tajnik Mihael Breznik, fizioterapeut Dragutin Kralj, domar Jože Kirec, snimatelj Stanko Perčić i moja malenkost. Tu je i blagajnik Vitomir Kralj iz Upravnog odbora. Bilo bio nepravedno zaboraviti naše vjerne navijače "Red Boyse", koji su naš 12 igrač i naša dodatna snaga na utakmicama. U velikom broju posjećuju i domaće i gostujuće utakmice i glasnim navijanjem daju svoj doprinos dobrim igrama. Zahvaljujem im na tome i nadam se da će nas pratiti i dalje.

Klub ima sjajnu infrastrukturu?

- Klub ima zaista reprezentativan sportski kompleks i jedan od najboljih travnjaka u ovom dijelu Hrvatske. Imamo tri travnata terena s automatskim podzemnim navodnjavanjem, asfaltirano igralište, moderne svlačionice, tribine s 400 sjedećih mjesta, novouređeni klupski kafić. Projekti za profesionalnu LED rasvjetu na glavnom i pomoćnom terenu su gotovi, sve je prijavljeno na EU fondove tako da ćemo uskoro moći odigravati i noćne utakmice. Također se rade projekti za teren s umjetnom travom i još jedan pomoćni teren.

Hrvatska nogometna reprezentacija dva puta je gostovala kod nas, velik broj prvoligaša domaćih i stranih.

Unatoč naslovu prvaka nećete uči u viši rang natjecanja?

- Osim financijskih i logističkih čimbenika utjecaj na takvu odluku imao je i planirani sastav lige te iskustvo drugih klubova koji su bili u sličnim situacijama. Naš stav je da bi voljeli igrati višu, kvalitetniju i bolju ligu u slučaju da nam financijski, logistički i geografski prihvatljivija. Međutim, cjelokupni sustav natjecanja je takav kakav je i mi tu kao klub ne možemo baš previše utjecati.

Nemate problema s igračkim kadrom?

- Sa svim igračima već je tijekom tokom prvenstva obavljen razgovor, nitko za sad nije najavio odlazak. U trenažni proces uključiti ćemo još par juniora iz naše škole nogometa. Spojem mladosti i iskustva probat ćemo opravdati prvo mjesto.

Uspješan ste poduzetnik, kako spajate poslovne obveze i klub?

- Ponekad je zaista teško uskladiti posao i klub, ali veliku podršku mi daju supruga Valerija i moje troje djece, na čemu im zahvaljujem.