Nogomet 05.01.2019. 07:30. Zadnja izmjena: 05.01.2019. 07:34.

Nedelišće

Poznati svi finalisti 4. klupskog prvenstva Međimurja na mantinele!

Pred posljednjeg, polufinalnog dana, odigrano je 6 polufinalnih utakmica u sve tri kategorije i jedna revijalna utakmica djevojčica  NŠ MEĐIMURJE 2004. – NŠ MEĐIMURJE 2005. Osim utakmica, gledatelji su imali priliku vidjeti nastup plesno gimnastičkog kluba FILK iz Šenkovca.

Polufinalni dan je otvorila utakmica U14 kategorije između ŠN MEĐIMURJE Čakovec II – ŠN MEĐIMURJE Čakovec. Pobjedu je odnijela ŠN MEĐIMURJE s rezultatom 6:4 i tako osigurala prvo mjesto u sutrašnjem finalu.

Nakon dječaka, na teren su izašli veterani, domaćin i prošlogodišnji branitelj naslova NK NEDELIŠĆE i NK BUDUĆNOSTI iz Podbresta. U napetoj utakmici, trostruki branitelj naslova klupskog prvenstva Međimurja, izgubio je od NK BUDUĆNOSTI iz Podbresta rezultatom 3:1 i tako neće biti u mogućnosti po 4. put zaredom braniti naslov. Zasluženo izboreno finale za nogometaše iz Podbresta.

Drugi polufinalni par u kategoriji U14 završio je pobjedom ŠN DINAMO ZELENKO nad vršnjacima iz ŠN SVETI MARTIN NA MURI nakon izvođenja deveteraca. Na kraju regularnog djela utakmice rezultat je bio 2:2, a u izvođenju deveteraca, bolji su bili nogometaši ŠN DINAMO ZELENKO sa rezultatom 2:3 i tako se pridružili u finalu vršnjacima iz ŠN MEĐIMUJRE iz Čakovca.

Prije prve polufinalne utakmice seniora, publika je imala priliku vidjeti djevojčice NŠ MEĐIMURJE rođene 2004. I 2005. godine koje su međusobno odigrale jednu revijalnu utakmicu i pokazale da ne treba brinuti za budućnost ženskog nogometa u Međimurju.

Prvi polufinalni par u seniorskoj kategoriji bila je utakmica između NK DINAMA iz Domašinca i NK PODTURNA. Susret dviju ekipa za koje je malo tko očekivao da će doći do same završnice turnira, ali su obje ekipe pokazale zavidnu igru tokom cijelog turnira i zasluženo se našle u polufinalu, ostavivši iza sebe mnoge „na papiru“ jače momčadi. Obje momčadi pokazale su izrazitu borbenost tokom cijele utakmice, a na kraju je presudilo malo više sreće za Dinamo koji je pobijedio 4:3. Dinamo je na poluvrijeme otišao sa vodstvom 2:0. Drugo poluvrijeme, Podturen se vraća u igru i igra se gol za golom sve do kraja utakmice. Posljednji napad i priliku za izjednačenje je imao Podturen,ali to nije iskoristio i Dinamo je prošao u finale.

Slijedeći polufinalni par u kategoriji veterana bili su NK SLOGA iz Čakovca i NK OMLADINAC iz Mačkovca. SLOGA je pobijedila rezultatom 7:2 i igrat će u finalu protiv NK BUDUĆNOSTI iz Podbresta.

Posljednja utakmica dana je bila prava poslastica za gledatelje. Druga polufinalna utakmica seniora između NK POLET SNMN i NK PUŠĆINE zapravo je bila prošlogodišnja repriza finala i prilika Pušćina za revanš, ali i ovog puta se Polet pokazao nepremostivom preprekom i pobijedio rezultatom 3:0. Iako rezultat naizgled govori o laganoj pobjedi Poleta, utakmica je odlučena tek u posljednjih 5 min. Do tada je cijela utakmica bila u egalu, prilike na obje strane. Nekoliko sjajnih zicera koje nisu iskoristile imale su Pušćine, a Polet je to kaznio i plasirao se u sutrašnje finale gdje ih dočekuje DINAMO iz Domašinca. Poletu će to biti treće uzastopno finale i prilika za treći uzastopni naslov.

Nakon 10 dana, 4. Klupsko prvenstvo stiglo do borbi za medalje. U subotu je na rasporedu ono što svi željno iščekujemo od početka turnira, ono što su igrači došli izborit, a navijači se nadali da će upravo njihova momčad igrati zadnji dan i imati priliku osvojiti medalju. Od 16:00h, kada prvi na teren izlaze dječaci U14 kategorije, kreću borbe za medalje.

Osim službenih utakmica prvenstva, odigrat će se i dvije revijalne utakmice između partnera turnira i medija u 16:50h i utakmica U6 ŠN MEĐIMUREC/SLOBODA PRUGIĆI – NŠ MEĐIMURJE ČAKOVEC, a gledatelji će imati priliku vidjeti nastupe mažoretkinja Nedelišća.

Organizatori nisu zaboravili na ni na vjernu publiku, koja u velikom broju i svim srcem bodri svoje klubove, pa su tako pripremili i nagradne igre za gledatelje u subotu. Bit će tu brojne nagrade, od gratis pića pa sve do glavne nagrade u subotu gdje će troje sretnika, čiji će brojevi karata biti izvučeni, imati priliku osvojiti vikend za dvoje u toplicama Sv. Martin na bazi polupansiona, 4 dana ljetovanja u apartmanima Aton u Ribarici i vrijedni poklon paket organizatora turnira Aton. Naravno, za nagrade će se trebati malo i potruditi, ali će se trud obilato isplatiti, stoga pozivaju sve gledatelje koji u subotu dođu na finalni dan da čuvaju svoje kupljene ulaznice jer netom prije finalne utakmice seniora, bit će izvučeno troje sretnika.

Utakmice polufinala - petak, 4. siječnja

  • ŠN MEĐIMURJE Čakovec II – ŠN MEĐIMURJE Čakovec U-14 4:6
  • NK BUDUĆNOST Podbrest - NK NEDELIŠĆE veterani 1:3
  • ŠN Sveti Martin – ŠN DINAMO-ZELENKO U-14 2:2(9m 2:3)
  • NK DINAMO(D) - NK PODTUREN seniori 4:3
  • NK SLOGA Čakovec – NK OMLADINAC Mačkovec veterani 7:2
  • NK PUŠĆINE- NK POLET(SMNM) seniori 0:3

Finalni dan 5.1. (subota)

  • 16:00 ŠN MEĐIMURJE ČAKOVEC II – ŠN SVETI MARTIN NA MURI – 3. mjesto U14
  • 16:25 NK NEDELIŠĆE - NK OMLADINAC Mačkovec – 3. mjesto veterani
  • 16:50 revijalna utakmica partnera turnira i medija
  • 17:15 NK Pušćine – NK PODTUREN – 3. mjesto seniori
  • 17:50  Revijalna utakmica U6 ŠN MEĐIMUREC/SLOBODA PRUGIĆI – NŠ MEĐIMURJE ČAKOVEC
  • 18:10 NASTUP MAŽORETKINJA NEDELIŠĆA
  • 18:15  finalna utakmica U14 NŠ MEŠIMURJE ČAKOVEC – ŠN DINAMO ZELENKO
  • 18:40 - Podjela nagrada za U14
  • 18:55 – NASTUP MAŽORETKINJA NEDELIŠĆA
  • 19:00 NK BUDUĆNOST Podbrest – NK SLOGA Čakovec – veterani
  • 19:30 - Podjela nagrada za veterane
  • 19:45 nagradna igra za gledatelje
  • 20:00 NK POLET SMNM – NK DINAMO Domašinec – seniori
  • 20:15 NASTUP MAŽORETKINJA NEDELIŠĆA
  • 20:35 - Podjela nagrada za seniore