Nogomet 01.12.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

PREDSTAVLJAMO JESENSKE PRVAKE MEĐIMURSKIH LIGA: 3. ML; NK OMLADINAC MAČKOVEC

Jesenski prvaci bez poraza

 

Nekoliko godina unatrag NK Omladinac iz Mačkovca u samom je vrhu 3. Međimurske lige ali nikako da uspije napraviti i taj završni iskorak te izboriti plasman u viši rang takmičenja gdje objektivno prema dugogodišnjoj tradiciji im je i mjesto. U minulom jesenskom dijelu prvenstva 3. Međimurske lige superiorno su projurili ligom te kroz 12. prvenstvenih utakmica ostvarili 10 pobjeda uz dva neriješena rezultata bez poraza. Postigli su 38 pogodak primili 11 što im je donijelo i 32 osvojena boda odnosno četiri više od drugoplasiranog Hajduka iz Brezja.

 

Trener kluba je Josip Križaić izuzetno dokazano uspješan mladi stručnjak, marljiv, samozatajan kojemu i pripadaju ogromne zasluge za ove postignute rezultate dok su jesenski naslov najboljeg u ligi osvojili nogometaši; Neven Latin, Andrija Vrbanec, Davor Kovačević, Davor Bogdan, Luka Posavec, Siniša Škvorc, Martin Bukovčak, Davor Bedić, Andrejas Bubek, Dorjan Leskovec, Ivan Jović, Danijel Mikac, Nikola Murk, Rajko Dragović, Ozren Cecelja, Branimir Vrbanec, Filip Lesar, Matija Novak. Najviše pogodaka kroz izuzetnu uspješnu jesen postigao je Andrija Vrbanec 12, slijedi Davor Kovačević  7 itd. Trener kluba Josip Križaić je rekao: Ostvarili smo ovaj rezultat sa disciplinom u igri i radom cijele ekipe te uprave kluba koja nam je omogućila kvalitetni rad. Disciplina u igri vidi se u tome što smo primili najmanje golova 11 ili 0,92% po utakmici da je cijela ekipa igrala fazu obrane gdje neke segmente igre možemo još popraviti. U fazi napada po postignutim pogocima smo četvrta ekipa lige gdje moramo još puno raditi u tom segmentu igre. Pristiglo je dosta novih igrača pa smo se još tražili u pas igri i proboja po boku ali siguran sam da ćemo na proljeće i taj segment igre popraviti da budemo još efikasniji u završnici i posjedu lopte. Vjerujem da ćemo uz odlične odrađene pripreme vodeću poziciju na prvenstvenoj ljestvici i zadržati. Posebno bih pohvalio predsjednika Radovana Bedića, sportskog direktora Zlatka Krištofića koji je i bio i sponzor nogometnih lopti te cijeloj upravi koja nam je osigurala odlične uvjete. Dakako, usporedo s igračima i trenerom, veliki je teret ponijela uprava kluba na čelu sa predsjednikom Radovanom Bedićem te njegovih suradnika kao što su  Tomislav Toplek uvjek pedantni tajnik Igor Lesjak te Zlatko Krištofić, Dejan Zadravec, Zoran Novak, Nikola Grahovec, Josip Horvat, Miroslav Vrbanec. 

 

U razgovoru predsjednik kluba Radovan Bedić nam je rekao; Izuzetno smo sretni i ponosni na naše igrače i trenera koji su nam tokom ove izuzetno uspješne jeseni priuštili odličnim rezultatima puno radosti i veselja. Tako su potpuno opravdali očekivanja prvenstveno zahvaljujući našem treneru Josipu Križaiću koji je ostvario sa njima odlične rezultate dok smo mi uprava mu u tome maksimalno pomagali. Uz seniore djeluju i dvije mlađe ekipe pioniri i mlađi pioniri kojima je trener Dejan Zadravec dok su mlađi pioniri osvojili drugo mjesto a pioniri treći što su također odlični rezultati i potvrda da se kvalitetno radi i lično sam prisustvovao utakmicama gdje su i roditelji jasno iznijeli da su zadovoljni sa radom u mlađim kategorijama. Također djeluje i veteranska ekipa koja nam puno u samoj organizaciji kluba pomaže i korektna je suradnja sa njima.  Posebno bih naglasio izuzetno dobru suradnju sa Mjesnim odborom što je rezultiralo da smo nedavno otvorili sobu za sastanke koja je izuzetno funkcionalna. Mi smo si ovaj cilj odnosno ulazak u viši rang takmičenja postavili pred četiri godine kada smo preuzeli klub te očekujem da ćemo dobiti i još jedan mandat skupštine jer smo na pravom putu da ga i ostvarimo jer tu nam je po tradiciji kluba  objektivno i mjesto. Spomenuo bih i da smo jesen završili bez poraza a samo prvo proljetno kolo smo izgubili u gostima  i to je 22 utakmice bez poraza i ne vjerujem da je nekome to u međimurskom nogometu to uspio napraviti. Iako smo na početku bili nezadovoljni ligom međutim liga se pokazala kao jako dobra naglasio bih da četrnaest godina nismo bili jesenski prvaci a vjerujem da ćemo uz odlične odrađene pripreme te pojačanja uspjeti konačno nakon šest sezona ponovno u 2. Međimursku ligu te napraviti takvu feštu kakva se ne pamti u našem mjestu. Na kraju bih se zahvalio Mjesnom odboru Mačkovec,  od sponzori to je gospodin Holetić na prvom mjestu dok i sve ostale koji nam pomažu najtoplije se zahvaljujemo kao i našim navijačima koji nas bodre na svim utakmicama. 

Izvor: 3110