Nogomet 10.05.2017. 08:59. Zadnja izmjena: 10.05.2017. 09:06.

Nogometni savez

Prekid polufinalne utakmice Kupa između Međimurja i Slobode iz Slakovca

MEĐIMURJE – SLOBODA 4:0 - PREKID

ČAKOVEC – Stadion Mladosti. Gledatelja: 200. Sudac. Igor Križarić (Šenkovec). Pomoćnici: Davor Šupljika i Ivica Felker. Delegat:Dragutin Vuk. Strijelci. 1:0 Erić (18), 2:0 Erić (29), 3:0 Sabol (40), 4:0 Režić (42-11 m).

MEĐIMURJE: Žvorc, Munivrana, Šimunić, Pajić, Režić, Hranilović, Težak, Erić, Oštrek, Slunjski, Sabol. Trener: Mario Kovačević.

SLOBODA: Tkalčec, Mesarić, Hergotić, Novak, Cvetković, Katanec, Begović, Posavec, Risonjić, Šenji, Petek. Trener: Zvonimir Smrtić.

Dugo pratimo sportska događanja, no do sada nismo bili u prilici pratiti službenu utakmicu u kojoj su gosti bez razloga poslije prvih 45 minuta odbili nastaviti susret. Njihov predstavnik Stjepan Petek poslije završenog prvog poluvremena pokupio je sportske iskaznice i naredio igračima da napuste stadion (???). Domaći i gledatelji su tako ni krivi ni dužni ostali prikraćeni prisustvovati nastavku susreta. Do tog momenta u prvih 45 minuta domaći su postigli četiri pogotka, imali su još nekoliko prilika za uvjerljivije vodstvo, četvrti pogodak na koji gosti imaju primjedbe postignut je iz opravdano suđenog kaznenog udarca. Prigovarali su gosti i na situaciju kada im kod rezultata 0:0 nije suđen kazneni udarac, sve to nije smio biti razlog da postupe krajnje neodgovorno i nesportski.

Sada su na potezu odgovorni u Međimurskom nogometnom savezu. Radi se o službenom susretu, polufinalu Kupa MNS-a, a imaju i vrlo detaljno izvješće delegata susreta iskusnog Dragutina Vuka („Utakmica organizirana u skladu s Propozicijama, bez propusta. Sportske iskaznice i licence predane na vrijeme, uredne bez primjedbi na nastup. U prvom dijelu domaćin puno bolji u svim elementima igre nadvisio gostujuću momčad, svi pogoci postignuti na regularan način, četvrti iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca. Nakon završetka 1. poluvremena i odlaska u svlačionicu predstavnik gostiju g. Petek došao je u prostoriju gdje se sastavlja zapisnik, tražio sportske iskaznice od svoje ekipe izjavivši da povlači ekipu i da oni više neće igrati u drugom dijelu susreta. Ja sam  ga upozorio i zamolio da razmisli o svojoj odluci jer će snositi odgovornost zbog tog čina. On je nastavio povišenim tonom i uvredljivim psovkama protiv suca utakmice. Sišao sam u sudačku svlačionicu i obavijestio suce o namjeri gostiju. Nakon odmora sudac je pozvao ekipe za nastavak utakmice, domaćin je izašao na teren dok su gostujući igrači u civilu napuštali svlačionicu. Nakon čekanja od 5 minuta domaći igrači nastavili su trenirati, suci otišli u svlačionicu, dok su gosti napuštali prostorije i stadion“.). Prvi susret u Slakovcu završen je pobjedom Međimurja 3:2.