Nogomet 11.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

PRELOG: Klubu stogodišnjaku nova trava

U petak u Parku mladosti, u Prelogu, uz prigodnu svečanost, nogometašima Nogometnog kluba Mladost Komet Prelog, koji je lani proslavio 100. obljetnicu utemeljenja, predan je na korištenje rekonstruiran nogometni teren, prekriven kvalitetnim travnim tepihom. Nogometni teren na kojem više nema speedway staze zaokrenut je za 90 stupnjeva, proširen, u podlogu je ugrađena sva dostupna tehnika za održavanje visoke kvalitete travnjaka, a pomoćni teren, na kojem će se trava tek zazelenjeti, ima i rasvjetu za kasnovečernje treninge.

Vrlo emotivnim govorom brojne goste i uzvanike koji su došli na svečanost pozdravio je Josip Zvonarek, predsjednik NK-a Mladost Komet. Kao predsjednik Međimurskog nogometnog saveza i Zajednice sportskih udruga Međimurske županije, svojim se Priločancima čestitkama obratio Mato Kljajić, a gradonačelnik Ljubomir Kolarek najavio je da se s rekonstrukcijom Parka mladosti, nakon u uređenje nogometnih terena uloženih 1,8 milijuna kuna, ide dalje, da bi park (p)ostao mjesto okupljanja sportaša, građana svih generacija - od djece do sjedokosih seniora koji pamte kako su nekad nogometaši kornere izvodili s leša speedway staze.

Prilog slavlju sportaša dali su i kulturnjaci - Filip Hozjak na početku svečanosti otpjevao je himnu onako kako samo on to zna, prva postava folkloraša Seljačke sloge s tamburašima izazvala je i pjevušenje publike, a zatim je Zoranu Vidoviću, zamjeniku župana, pružena prilika da domicilni teren, na koji se nogometaši NK-a Mladost Komet vraćaju nakon dvije godine podstanarstva po tuđim travnjacima, proglasi otvorenim.

Božji blagoslov i zagovor sv. Jakoba na sve one koji će uživati na novom sportskom terenu zazvao je vlč. Antun Hoblaj, preloški župnik, hvaleći prelošku svjetovnu vlast što održava - bez obzira na političke boje iz mandata u mandat - siguran razvojni korak, nastavljajući u svakom novom mandatu svako dobro koje je netko započeo u prethodnom, kao u ovom slučaju Dragutin Glavina, bivši gradonačelnik Preloga.

Andro Sokač (6) iz ekipe poletaraca NK-a Mladost Komet, uz asistenciju gradonačelnika Lj. Kolareka, umješno je s bijele točke u mrežu zakucao prvi gol, a na prvu utakmicu na novouređenom terenu, neslužbenu jednako kao što je bila neslužbena, ali važna ona zabilježena 1913. godine, preloški su nogometaši pozvali “istu” ekipu. Prijatelje iz NK-a Nafta 1903 Lendava. Loptu su im za odigravanje utakmice s neba spustili zmajari Zmajarskog kluba Rode.

Marijan Belčić

Izvor: 3092