Nogomet 17.01.2017. 08:09. Zadnja izmjena: 17.01.2017. 08:15.

III. HNL - istok

Pripreme NK-a Međimurje za nastavak prvenstva počinju u ponedjeljak, 23. siječnja

Nogometaši Međimurja, još uvijek aktualni prvaci 3. nogometne lige – istok s pripremama za nastavak i odlučujući dio prvenstva počinju u ponedjeljak, 23. siječnja u 14,30 sati na SRC-u Mladost Čakovec. Tu će se prema riječima trenera Maria Kovačevića održati kompletne pripreme, trenirat će se na terenima i teretani SRC-a Mladost svaki dan, ponekad i dva puta. U planu je i odigrati nekoliko pripremnih prijateljskih susreta tako da će ekipa spremno dočekati 4. ožujak kada se prvenstvo nastavlja, a Čakovčani gostuju u Ždralovima kod Mladosti. Čakovčani inače u nastavak prvenstva kreću s 2. mjesta prvenstvene tablice s 27 osvojenih bodova, 3 manje od vodećeg Varaždina.

Što se tiče igračkog kadra, iz kluba o tome nema mnogo informacija, tek da se razgovara s nekoliko igrača potencijalnih pojačanja. Neslužbeno se pak već duže vrijeme provlači informacija da u susjedni Varaždin, trenutno vodeći sastav Lige odlaze Golik i Šimek, a u prvoligaški sastav Splita mladi Marcijuš. Istovremeno u Međimurje iz Varaždina dolaze iskusni Režić i mladi Oštrek, iz Nedelišća Slunjski, NK-a Mladost / Komet Prelog Sabol, Koprivnice Munivrana, a Gorice Težak. Sve će međutim biti službeno i jasnije nakon što 18. siječnja počinje prijelazni rok.

Iz kluba smo inače dobili službeni dopis s datumima pripremnih prijateljskih utakmica. Prva je na rasporedu u subotu, 28. siječnja u susjednoj Mađarskoj s FC Hevizom, iza toga u subotu, 4. veljače Čakovčani gostuju u Pušćinama kod tamošnjeg istoimenog sastava, u srijedu, 8. veljače u Čakovcu igraju sa Slobodom Slakovec, a iza toga u subotu, 11. veljače također u Čakovcu s ekipom Rakičana iz susjedne Slovenije.

U srijedu, 15. veljače u Čakovcu gostuje Koprivnica, a subotu, 18. veljače Bjelovar. Pripremni susreti biti će zaključeni u subotu, 25. veljače u Čakovcu utakmicom s Tehničarom iz Cvetkovca.

Mnogo toga ovisi i o vremenskim uvjetima koji trenutno nisu povoljni, te o volji odgovornih iz kluba oko odigravanja još nekih pripremnih utakmica koje je trener inače dogovorio.