Nogomet 05.01.2018. 21:53. Zadnja izmjena: 05.01.2018. 21:53.

Bilježe nogometne uspjehe

Prvaci 2. Međimurske lige skupina B - NK Bratstvo iz Savske Vesi

U uzbudljivoj i neizvjesnoj završnici 2. Međimurske lige skupina B jesenski naslov prvaka potpuno zasluženo osvojili su nogometaši Bratstva iz Savske Vesi. Oni su kroz 15. prvenstvenih utakmica ostvarili 11 pobjeda 1 neriješen rezultat dok su u tri navrata izgubili. Imaju gol razliku 35:17, 34 osvojena boda, odnosno, tri više od prvog pratitelja Bratstva iz Jurovca.

Pod vodstvom odličnog mladog stratega Daniela Novaka poznatijeg pod nadimkom «Danek» ne tako davno prvoligaškog igrača jesenski naslov prvaka osvojili su igrači: Mario Horvat, Filip Kocijan, Ljudevit Gal, Deni Zanjko, Deni Hanžeković, Dejan Jambrošić, Jurica Marcijuš, Ivan Vurušić, Ivan Ričko, Ante Ričko, Darko Zlatarek, Dario Bogomolec, Dino Vabec, Nikola Vlahov (kap), Filip Horvat, Vjekoslav Škvorc,Vedran Vugrin, Matija Škreblin, Marin Šostarec, Karlo Obadić i Goran Vurušić.

Najviše pogodaka tokom jeseni postigao je Goran Vurušić (13) dok su posebno uspješni bili kod kuće gdje su od osam utakmica ostvarili sedam pobjeda i remi. U razgovoru je trener i najzaslužniji što je Bratstvo na tronu, Daniel Novak «Danek» rekao: - Posebno bih čestitao svim mojim igračima na odličnim igrama tijekom jeseni koje su nam donijele i jesenski naslov. Također pohvale i upravi, navijačima i svima koji nam na bilo koji način pomažu. U prvenstvo smo ušli sa ciljem da budemo među prve tri ekipe jer nismo poznavali kvalitetu lige s obzirom da smo prošle godine igrali u skupini A. Posebno bih naglasio da je za nas ova liga pun pogodak jer igramo sa klubovima koji su u okruženju što donosi i odličnu posjećenost. Uz tri starija odnosno iskusna igrača sve ostalo su nam u ekipi mladi te nam je prosjek godina 21. Ambicije u nastavku prvenstva su nam pokušati dovesti nekoliko igrača, pripremiti se i pokušati zadržati vodeću poziciju i osvojiti na kraju prvenstva naslov prvaka lige....

Od nedavno Bratstvo na svim domaćim i gostujućim utakmicama ima veliku podršku od navijačke skupine «žibeki» koji su također zaslužni za odlične rezultate ove godine. Također u klubu hvale dobru suradnju sa svim udrugama u naselju dok posebna zahvala pripada i predsjedniku MO Predragu Vabecu. Klub, već tradicionalno, organizira svake godine malonogometni turnir u ljeti i turnir u beli u zimskom periodu. Brigu oko terena i sportskog objekta ovog ljeta preuzeo je najveći navijač Tihomir Bel, koji je teren i klupske prostorije doveo u odlično stanje, a pohvale od drugih klubova da je sve odlično potvrđuju da je tako.

Također treba spomenuti i Ivana Bajkovca koji je svojim slikama i crtežima uljapšao sportske objekte u sklopu kluba. Sama uprava na čelu s predsjednikom Krešimirom Fučkom, sastavljena je od mladih i starijih članova te se to pokazalo kao pobitna kombinacija. Posebne zahvala pri financiranju kluba te kupnji sportske opreme pripadaju Tomici Novaku, Marku Tothu, Matiji Kozaru te sponzorima.