Nogomet 06.01.2018. 22:18. Zadnja izmjena: 08.01.2018. 07:12.

Zimsko prvenstvo Međimurja

Pušćinčani poveli, Polet preokrenuo i obranio naslov!

U dvorani Nacionalnog gimnastičkog centra ATON u Nedelišću u subotu navečer odigrano je veliko finale 3. klupskog prvenstva Međimurja na mantinele, koje predstavlja zimsko nogometno prvenstvo Međimurja.

U finalu su se sastale ekipe Pušćina i prošlogodišnjeg pobjednika Poleta iz Svetog Martina na Muri. "Tvrdo" prvo poluvrijeme završilo je bez golova. U nastavku poveli su Pušćinčani, golom Dine Božića. No, gotovo u istoj minuti Polet je izjednačio golom Nikole Barata, koji je lani proglašen za najboljeg igrača turnira. Do kraja susreta Polet je zabio još dva gola te su Dražen Mlinarić i Alen Herceg - koji je najbolji igrač ovog prvenstva - obranili naslov prvaka i veliko slavlje navijača Poleta u dvorani moglo je početi!

U utakmici za treće mjesto Dinamo iz Palovca rezultatom 4:2 pobijedio je Mladost Komet iz Preloga. Golove za Palovčane zabili su Dario Šmit, Nino Marčec i Karlo Baksa (2). Za Preložane zabili su Denis Vuk i Matija Radiković.

Kod pionira (U14) također je osvajač isti kao i lani - Škola nogometa Međimurje Čakovec. U finalu su rezultatom 3:1 nadjačali ŠN Dinamo Zelenko iz Domašinca i Novakovca. U borbi za treće mjesto pioniri ŠN Poleta iz Svetog Martina na Muri rezultatom 6:1 pobijedili su ŠN FOR iz Belice, Pribislavca i Ivanovca.

Vjerojatno ne čudi podatak da je i u veteranskoj konkurenciji pobjedio lanjski prvak - Nedelišće! Kao i lani, opet su pobijedili nakon deveteraca. Ovaj put protivnik je bio Polet iz Pribislavca, rezultat 2:2, a pobjednički deveterac, nakon obrane Mladena Tkalčeca, opet je zabio neuništivi Dragan Vibovec! U borbi za treće mjesto Omladinac iz Novog Sela Rok rezultatom od čak 8:4 pobjedio je čakovečku Slogu.


Veliku reportažu uz više fotografija donosimo u ponedjeljak, 8. siječnja u tiskanom izdanju lista Međimurje.