Nogomet 03.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

Razgovor sa novim trenerom NK Sloge Čakovec

Od pred par dana jedan od najstarijih međimurskih nogometnih klubova, Nogometni klub Sloga Čakovec, nov i član Međužupanijske lige Čakovec – Varaždin, ima novog trenera. Riječ je o Danijelu Štefulju, do nedavno još aktivnom igraču u Austriji, našem poznatom internacionalcu, igraačau zagrebačke Croatie, Varteksa Varaždin, Slaven Belupa Koprivnica, čakovečkog Međimurja, njemačkih klubova Hannovera 96. Nuernberga,Parderborna, Rottweisa Essen,hrvatskom reprezentativcu.
Kratko smo porazgovarali oko dolaska u Slogu, o stanju i mogućnostima Sloge, suradnji s upravom, školovanju za profesionalnog trenera .... Prvo nam je rekao nešto o trenerskoj karijeri:“Mislim da moje bogato igračko iskustvo mogu iskoristiti i kao trener, prvo mladih, kasnije i više od toga. Potrudit ću se da što prije završim školovanje za profesionalnog trenera, radim na tome, nadam se da ću se i kao trener dokazati.“
Oko stanja u NK Slogi, dolasku i mogućnostima u novom rangu natjecanja:“U Slogu sam došao nakon razgovora s prijateljem i trenerom tamošnjih mladih generacija Tihomirom Blažekom, brzo smo sve dogovorili, imam u tome i podršku odgovornih Nogometne škole Međimurje/Čakovec gdje ću i dalje raditi s mladima. Trenutno treniramo 4 puta tjedno igramo pripremne utakmice, na okupu je ostala većina igrača iz proteklog prvenstva 1.ŽNL-e,a došli su nam kao pojačanja: Frančić, Gyofi, Fučkoo i Žvorc, razgovaramo s još nekim potencijalnim pojačanjima. Ako nastavimo odgovorno raditi kao što je to sada slučaj možemo u prvoj sezoni nastupa u novom rangu natjecanja, u Međužupanijskoj ligi Čakovec – Varaždin biti plasirani u gornjem dijelu tablice. Imam i dobru suradnju s upravom kluba na čelu s nov im predsjednikom Mariom Medvedom, očekujem dobre rezultate i u međimurskom Kupu,naravno i podršku naših vjernih navijača, kako to i priliči „slogašima“ završio je Štefulj.

Izvor: 3092