Nogomet 04.08.2017. 14:22. Zadnja izmjena: 04.08.2017. 14:22.

Mali nogomet

Strmec u finalu turnira u Paragu nadjačao Orehovicu

Na livadi na ulazu u Parag do prije dvije godine stajalo je pravo "brdo" smeća. Nakon što je velikom sanacijom smeće uklonjeno, prvo je uređeno dječje igralište. Velika preobrazba dovršena je u nedjelju, 23. srpnja, kad je na tom prostoru otvoreno i novo malonogometno igralište.

Bila je to, naravno, odlična prilika da se odmah organizira malonogometni turnir. Odazvalo se čak 17 ekipa iz cijelog Međimurja, Đurđevca, Zagreba... Stigli su i Romi iz Slovenije te je turnir tako poprimio međunarodni karakter.

Istovremeno se igralo na dva terena, borba je bila žestoka, ali potpuno korektna. Igrači su poštivali odluke sudaca - Vjerana Baloga i Danijela Horvata - i ništa nije moglo pokvariti veliki sportski dan u Paragu.

U finalu su se sastale ekipe iz Strmca Podravskog i Orehovice. Pogotkom Darija Baloga Podravci su pobijedili rezultatom 1:0 i zasluženo osvojili pehar namijenjen najboljem. Treće mjesto osvojili su Romi iz Slovenije - iz Beltinaca.

Organizator turnira bilo je Vijeće mjesnog odbora Parag. Predsjednik Matjaš Oršuš, poznatiji kao Dido, istaknuo je da je obećanje s početka njegovog mandata ispunjeno. Umjesto smeća, mještani Paraga dobili su sadržaje za djecu i mlade; osim ovog, uređena su još dva dječja igrališta u naselju.

Za pomoć pri sanaciji i uređenju zahvale je uputio Općini Nedelišće, saborskom zastupniku Veljku Kajtaziju, Savezu Roma u RH "KALI SARA" i svojim suradnicima iz Paraga. U ime Općine stigli su zamjenik načelnika Željko Kacun i predsjednik Općinskog vijeća Ljudevit Bošćak, a uz Kajtazija stigla je i Suzana Krčmar, predsjednica Saveza Roma.